Kan een verzekering ook door de verzekeraar beëindigd worden?

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Kan een verzekering ook door de verzekeraar beëindigd worden?

2 minuten leestijd
Als u een verzekering afsluit doet u dit voor een bepaalde tijd. U kunt deze verzekering onder gestelde voorwaarden eerder beëindigen. Maar wist u dat een verzekering ook door een verzekeraar beëindigd kan worden? Verzekering.nl zocht voor u uit wat de rechten van een verzekeraar zijn.

Allereerst kan een verzekeraar ervoor kiezen om de verzekering stop te zetten op de vervaldag. De vervaldag is de dag dat uw verzekering in principe verlengd dient te worden. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen als zij met een bepaalde soort verzekering gaan stoppen. Neem bijvoorbeeld Delta Lloyd en Unigarant. Zij stoppen met het verzekeren van boten boven de € 500.000,-. Zij hebben de verzekerden, voor wie dit van toepassing was, op tijd op de hoogte gesteld van deze ontwikkelingen.

De verzekeraar hoeft niet te wachten tot de vervaldag van de verzekering. Als u meerdere malen schade rijdt in een korte periode, of schade maakt waar u schuld aan heeft kunnen zij er ook voor kiezen het contract te beëindigen. Dit doen verzekeraars omdat u in dit geval te veel geld kost.

In de bovengenoemde situaties dient de verzekeraar de opzegtermijn van drie maanden te respecteren. Hiertoe zijn zij verplicht omdat de verzekerde dan nog de tijd heeft om een andere verzekeraar te vinden. Zo kan de verzekerde in ieder geval verzekerd door blijven rijden.

In enkele gevallen kan de verzekeraar de verzekering direct stopzetten. Een voorbeeld hiervan is omdat de verzekerde de premie niet heeft betaald. Het bedrag blijft natuurlijk staan, u moet dit volgens het contract namelijk wel betalen. De overheid heeft voor deze situatie een speciaal beleid opgesteld. De opzegtermijn die gerespecteerd dient te worden is in dit geval namelijk niet 3 maanden maar 15 dagen.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw schadeverzekeringen. U kunt geheel vrijblijvend checken of u niet te veel betaald.

Klik hier voor het vergelijken van uw schadeverzekeringen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven