Zakelijk

Wie dekt de schade bij een dubbele dekking?

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Wie dekt de schade bij een dubbele dekking?

2 minuten leestijd

U kunt dubbel verzekerd zijn wanneer u bijvoorbeeld met uw partner gaat samenwonen. Beide hebben jullie dan een inboedelverzekering. Ook kunt u dubbel verzekerd zijn door een overlap van dekkingen bij verschillende verzekeringen. Maar welke verzekering dekt de schade bij een dubbele dekking? In deze webblog leggen we dit verder aan u uit.

Wanneer is er sprake van dubbele dekking?

Dubbele dekking betekent dat je op verschillende polissen voor hetzelfde risico bent verzekerd. Dubbele dekkingen komen het meeste voor bij aanvullende verzekeringen. Hier bent u voor extra dingen verzekerd waar u misschien ook al een aparte verzekering van heeft.

U kunt dus door een aantal oorzaken dubbel verzekerd zijn. Dit is niet erg maar het is natuurlijk wel onnodig. Het kan bijvoorbeeld voorkomen bij een ziekenhuisopname in het buitenland. U heeft een reisverzekering, maar ook een zorgverzekering met aanvullende dekkingen.

Welke verzekeraar dekt dan de schade?

De belangrijkste regel bij een dubbele dekking is dat de eerst aangesproken verzekeraar verantwoordelijk is om de zorg in gang te zetten en de schade te betalen. Het maakt niet uit bij wie u de schade dan claimt, de verzekeraar waar u de schade het eerste meldt, is dus verplicht om het proces af te handelen. Deze verzekeraar dekt dan de schade bij een dubbele dekking.

Voorkom een dubbele dekking

Als u een dubbele dekking wilt voorkomen en u wilt hierop geld besparen, kijk dan eens goed na welke verzekeringen u allemaal heeft afgesloten. Dit is zeker de moeite waard want het kan u in sommige gevallen erg veel geld schelen.

Verzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven