Zakelijk

De juiste dekking kiezen voor uw autoverzekering

Autoverzekering nieuws

De juiste dekking kiezen voor uw autoverzekering

2 minuten leestijd

Heeft u voor het eerst een auto gekocht? Wanneer u een autoverzekering afsluit, kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. U kunt uw auto verzekeren met een WA-verzekering, maar ook met WA-casco of volledig cascoverzekering. Je wilt de juiste dekking kiezen voor uw autoverzekering. Maar wat zijn de verschillen tussen deze dekkingen? In deze webblog leggen we u dit aan u uit.

WA-verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht wanneer u een auto heeft. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u als bestuurder veroorzaakt aan personen en eigendommen. Ook wanneer u iemand anders in uw auto laat rijden, wordt dit gedekt door de WA-verzekering

Casco-autoverzekering

De WA + beperkt cascoverzekering wordt afgesloten voor auto’s die in de meeste gevallen tussen de 6 en 10 jaar oud zijn. Bij een WA + beperkt cascoverzekering is het van belang dat er een tegenpartij is. Zonder tegenpartij wordt de schade namelijk niet gedekt. Bij diefstal, ruitschade of schade door brand is dit wel verzekerd wanneer u een WA + beperkt cascoverzekering heeft.

De WA + volledig casco dekt alle ongevallen, zelfs wanneer er geen tegenpartij is tijdens het ongeval. De WA + volledig cascoverzekering worden meestal afgesloten bij nieuwe auto’s tot 5 jaar. Want wanneer u een gloednieuwe auto koopt, wilt u natuurlijk dat deze goed verzekerd is voor het geval u een ongeluk krijgt.

Autoverzekering aanpassen?

Uw auto wordt natuurlijk elk jaar weer een jaartje ouder. Hierdoor moet uw autoverzekering soms ook gewijzigd worden. Bij het kopen van een nieuwe auto kiezen mensen vaak voor een WA + volledig cascoverzekering. Maar door de dalende dagwaarde, is het handig om de dekking te beperken. Dit kan u ook nog eens een hoop geld besparen.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven