Zakelijk

Meer overgewicht bij kinderen

Zorgverzekering nieuws

Meer overgewicht bij kinderen

2 minuten leestijd
Het afgelopen jaar is er bij maar liefst 13,4% van de Nederlandse kinderen- en jongvolwassenen overgewicht geconstateerd. Dit blijkt uit cijfers die het CBS eerder deze maand heeft uitgebracht.

Dit onderzoek is gebaseerd op kinderen- en jongvolwassenen in Nederland. De onderzoekpopulatie bestaat dan ook uit jongens en meisjes tussen de 4 en 20 jaar oud. Niet de economie alleen groeit dus. We verwennen onze toekomst met meer lekkernijen. Zo zijn de blikjes energydrink steeds populairder. In dit drankje zit gemiddeld 12 gram suiker, dit zijn ongeveer 4 suikerklontjes. We hebben dagelijks ongeveer 25 gram suiker nodig. Een blikje geeft dus al de helft van deze behoefte.

De metingen naar overgewicht zijn in 1981 gestart. Bij deze meting hadden één op de tien jongeren last van overgewicht. Dit is inmiddels dus gegroeid naar 13,4%, een flinke stijging van bijna 4%.

In 2015 was dit percentage nog 12,2%. Het percentage is dus in slechts een jaar tijd met 1,2% gestegen. Dit betekend dus dat er in 2016 procentueel 10% meer kinderen met overgewicht zijn dan in 2015.

Het probleem is niet alleen dat kinderen te veel lekkernijen krijgen. Een tweede punt is namelijk dat zij te weinig beweging hebben. Om deze reden zijn scholen en sportverenigingen veel bezig met voorlichting over sport en voeding. Zo zijn op middelbare scholen steeds meer kantines die alleen nog maar gezonde voeding verkopen.

Kinderen moeten kind kunnen zijn. Probeer het aantal lekkernijen te beperken en vaker met uw kind te gaan sporten. Een stuk fietsen is bijvoorbeeld een leuke bezigheid voor u en uw kind. Dus, minder op de IPad en meer buitenspelen.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw verzekeringen. Overgewicht wordt vaak behandeld met medische zorg. Dit kunt u terugvinden in de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering.

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven