Barst in uw voorruit?

Autoverzekering nieuws

Barst in uw voorruit?

2 minuten leestijd

Autoruitschade komt altijd op een ongelegen moment. Maar helaas kan het iedereen overkomen. Zeker tijdens deze zomermaanden komt ruitschade meer voor dan de rest van het jaar. Dit blijkt uit onderzoek van o.a. Carglass en Autotaalglas. Maar kunt u blijven rijden met een beschadigde autoruit? En dekt uw autoverzekering deze ruitschade? In deze webblog leggen we dit verder aan u uit.

Met een klein barstje in uw ruit kunt u in principe gewoon blijven rijden. Maar het is wel belangrijk om dit barstje op korte termijn te laten repareren. Het sterretje in uw voorruit kan namelijk doorscheuren en uw voorruit onherstelbaar beschadigen. Ook kunnen de aanwezige krassen voor hinderlijk zicht zorgen, vooral in situaties waarin extra oplettendheid nodig is.

Dekking bij ruitschade

Wanneer u een barstje heeft in de voorruit van uw auto, wilt u natuurlijk weten of dit gedekt is door uw autoverzekering. Het hangt af van uw type autoverzekering. Wanneer u alleen een WA-verzekering heeft voor uw auto, is de schade niet gedekt. Maar wanneer u een WA + Beperkt Cascoverzekering heeft of een Allrisk autoverzekering, dan bent u vrijwel bij alle autoverzekeringen verzekerd hiervoor.

Schade repareren

De bedrijven waar u uw ruit kunt repareren, zijn meestal vrij flexibel. Ze hebben genoeg tijd en willen u graag zo snel mogelijk helpen. U kunt een afspraak bij het bedrijf zelf maken, bij u thuis of zelfs op uw werk. Het is verstandig om zo snel mogelijk uw ruit te laten repareren wanneer u erachter komt dat u een barst in uw voorruit heeft.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven