Zakelijk

Verzekeren met een game

Opstalverzekering nieuws

Verzekeren met een game

2 minuten leestijd
ABN Amro komt in de loop van het jaar met een speciale game om te kijken welke verzekeringen bij u passen. Ook test de game in hoeverre u op de hoogte bent van het verzekeringsleven.

De game die ABN Amro met hulp van InSpark aan het opzetten is draait om augmented reality. Dit houdt in dat de echte wereld versmolten is met de virtuele app. Door de lens van uw mobiele device wordt uw woonkamer uitgelezen door de app. Zo kunnen zij de spullen die in uw woonkamer staan stuk voor stuk met u behandelen.

Nadat uw woonkamer is uitgelezen door de app dient u een Microsoft HoloLens op te zetten. Deze bril zorgt ervoor dat u uw woonkamer waar dan ook in 360 graden kunt zien. Zo ook de spullen die in uw woonkamer staan. De app van ABN Amro zal u naar aanleiding van de beelden die zei hebben uitgelezen vragen wat u wil meeverzekeren. Zo worden stapsgewijs alle spullen in uw woonkamer onder de loep genomen.

U kunt van tevoren een budget in de game vaststellen. De app houdt dan bij het geven van het advies rekening met de beschikbare financiële middelen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw televisie te verzekeren maar uw Ipad niet. Zo geeft de app een advies die voor u op maat is.

De app kan speciale rampscenario’s weergeven die laten zien wat er gebeurd als u niet verzekerd bent. Zo kunt u precies ervaren tegen welke kosten u aanloopt als u niet verzekerd bent.

ABN Amro is nog een jonge verzekeraar. Maar zij hebben in een relatief korte periode al meer dan een miljoen consumenten mogen verzekeren. Met behulp van de app hopen zij de consumenten wakker te schudden over het nut van verzekeren. Veel consumenten weten niet welke verzekering zij dienen af te sluiten voor welk product.

Klik hier voor het aanbod van ABN Amroverzekeringen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven