Onderdelen populairder dan gehele auto

Autoverzekering nieuws

Onderdelen populairder dan gehele auto

2 minuten leestijd
Het is voor autodieven lastiger geworden om gestolen auto’s te verbergen. Dit is te danken aan de nieuwe technologieën die verzekeraars tot hun beschikking hebben. Hierdoor hebben dieven het vaker gemunt op kostbare onderdelen van de auto.

Verzekeraars hebben de laatste jaren dankzij de nieuwe opsporingswagens meer gestolen auto’s teruggevonden. Dit bespaart de verzekeraar en u een hoop geld. Helaas is hierdoor wel het aantal gestolen onderdelen van auto’s toegenomen. Dit blijkt uit het onderzoek van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Hieruit is gebleken dat er vaker koplampen, airbags en navigatiesystemen gestolen worden.

Met name de koplampen zijn steeds populairder onder de dieven. Volgens het onderzoek loopt uw auto het grootste risico als uw woning vlakbij een snelweg is. De koplampen worden onder grof geweld van de auto afgehaald. Zo wordt eerst de motorkap opengebroken om vervolgens de koplampen te demonteren. Hierdoor loopt uw auto ook nog het risico om schade op te lopen aan zijn bumper. Omdat uw koplampen gestolen zijn mag u in principe ook de openbare weg niet meer betreden. Dit omdat uw richtingaanwijzers in uw koplampen bevestigd zijn.

Naast de koplampen zijn airbags en navigatiesystemen een makkelijke prooi voor dieven. Om in uw auto te komen moet er eerst een ruit opengebroken worden. Vervolgens moet met veel geweld uw dashboard aangetast worden om bij deze onderdelen te kunnen komen.

De gemiddelde schade van deze soorten diefstallen bedraagt tussen de € 2.500,- en de € 7.500,-. Een vors bedrag waar u tegenaan loopt als uw verzekering deze schades niet dekt. Maak het dieven niet te makkelijk! Daarom adviseren wij u om naast een goede verzekering voor uw auto een alarmsysteem in uw auto te laten installeren. Dit is tot op heden de beste manier om dieven buiten de deur te houden.

Klik hier voor het vergelijken van uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven