Dan kunt u fluiten naar uw geld

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Dan kunt u fluiten naar uw geld

2 minuten leestijd
U bent online opgelicht? Dan kunt u in de meeste gevallen fluiten naar uw geld. Dit blijkt uit een onderzoek van verschillende instanties in samenwerking met de NOS. Aan dit onderzoek hebben ruim 1.700 gedupeerden deelgenomen.

Uit cijfers die het CBS naar buiten bracht bleek dat er in 2016 maar liefst een half miljoen mensen slachtoffer zijn geworden van koopfraude. Onder deze gedupeerden bleek dat slechts 1 op de 10 mensen hun geld hebben teruggekregen.

De criminelen doen dit vooral via kleding-, tickets-, en computer(software) advertenties. Het bedrag was, in de helft van de gevallen, boven de honderd euro. Veel geld voor iets wat nooit verkocht is.

Veel mensen die aan dit onderzoek hebben deelgenomen zijn bij de politie geweest om aangifte te doen. Maar liefst 9 van de 10 personen is niet tevreden over de afhandeling van deze aangifte. Het lost simpelweg niets op. De politie neemt de aangifte namelijk pas in behandeling als er meerdere meldingen zijn gemaakt. Of als het bedrag dat in de aangifte vermeld is dermate hoog genoeg is om er een agent naar te laten kijken.

Zelfs met persoonlijke gegevens van de dieven is het niet mogelijk om de dader zelf te achterhalen. Met bijvoorbeeld een email adres of een rekeningnummer kunt u weinig doen. Als u naar de bank belt om de naam van de dief te achterhalen mogen zij u wegens privacy niet verder helpen.

Enkele tips om te voorkomen dat u wordt opgelicht:

  • Deel het risico met de verkoper. Maak voor ontvangst de helft van het bedrag over en de rest als u het product daadwerkelijk heeft ontvangen.
  • Betaal met uw creditcard. Als u met uw creditcard of via PayPal betaald heeft u meer kopers bescherming, dit wil niet zeggen dat u uw geld in iedere situatie terugkrijgt.

Bent u toch opgelicht? Dan kunt u altijd beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering. In deze verzekering vindt u de module consument en wonen. U kunt bij deze verzekering dus gebruik maken van juridische hulp.

Klik hier voor het vergelijken van uw rechtsbijstandsverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven