Zakelijk

Nieuw besturingssysteem Apple blokkeert berichten onder het rijden

Autoverzekering nieuws

Nieuw besturingssysteem Apple blokkeert berichten onder het rijden

2 minuten leestijd

Apple helpt gebruikers een handje mee om niet te Whatsappen tijdens het rijden. De laatste jaren gebeuren talloze ongelukken doordat de aandacht op de mobiele telefoon in plaats van de weg gevestigd is. Het besturingssysteem is zo gebouwd dat hij zelf kan meten of de persoon in kwestie aan het rijden is.

IOS

IOS is het op één na meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones. Het systeem van Apple biedt ongeveer 1,5 miljoen apps aan. Wereldwijd zijn er dan ook meer dan een miljard Iphone’s verkocht. Vier op de vijf Nederlanders is in bezit van een smartphone. Als u er eenmaal een mobiele telefoon heeft kan u ook niet meer zonder. We checken het communicatiemiddel ongeveer 221 keer per dag. Deze handeling neemt ongeveer vier uur in van de tijd dat we dagelijks wakker zijn. Niet gek dus dat we tijdens het rijden controleren of we nog belangrijk zijn geweest.

Niet rijden en Appen

Er gebeuren dagelijks een aantal ongelukken omdat personen hun aandacht op hun mobieltje hebben in plaats van op de weg. Op de snelweg en in de bebouwde kom. Wereldwijd gebeuren ongeveer zes procent van de auto-ongelukken door appen tijdens het rijden. De technologieën zijn nog niet zo ver dat verzekeraars kunnen aantonen dat een ongeluk veroorzaakt wordt door het gebruik van een mobiele telefoon. Hierdoor heeft het geen invloed op de dekking van uw autoverzekering.

IOS 11

Het nieuwe besturingssysteem helpt ons een handje mee om te voorkomen toch appjes te sturen. Als het systeem meet dat u in de auto zit krijgt u het volgende push-up bericht binnen: “Do Not Disturb While Driving”. U kunt vervolgens zelf kiezen of u hier wel of geen gebruik van wilt maken. Het is dus niet zo dat de functie automatisch in wordt geschakeld.

Klik hier voor het vergelijken van uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven