Zakelijk

Wees alert tijdens uw vakantie

Inboedelverzekering nieuws

Wees alert tijdens uw vakantie

2 minuten leestijd

De zomervakantie komt er weer aan. Dit betekent dat veel mensen in deze periode op vakantie gaan. Tijdens uw vakantie is de kans op inbraak natuurlijk altijd aanwezig. Maar met een aantal tips kunt u deze kans wel verkleinen. In deze webblog vertellen we u een aantal tips om inbraak tijdens uw vakantie te voorkomen.

De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Voor inbrekers is het vaak erg makkelijk om de woningen eruit te halen waarvan de bewoners voor een langere tijd weg zijn. Hieronder een aantal tips om inbraak tijdens uw vakantie te voorkomen.

Tips
  • Laat uw tuin verzorgd achter en vraag eventueel of iemand uw planten water geeft.
  • Geef uw woning een bewoonde indruk wanneer u op vakantie gaat. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de planten die u heeft te laten staan (vraag of iemand deze eventueel ook water geeft in de periode dat u weg bent) of servies of tijdschriften op uw tafel leggen.
  • Verstop geen sleutels buiten in uw tuin.
  • Zorg dat u geen grote hoeveelheid geld in huis laat liggen.
  • Berg waardevolle spullen goed op. Wij raden u aan om uw waardevolle eigendommen ergens anders onder te brengen als u op vakantie gaat.
  • Maak geen melding op sociale media dat u op vakantie gaat en hoe lang u wegblijft. Wees ervan bewust dat criminelen deze berichten meelezen.
  • Koop een goed alarm. Met een goed alarmeringssysteem blijft de schade beperkt. Een inbreker maakt dan wel dat hij wegkomt.

Als laatste tip willen we u meegeven dat u ook moet opletten wanneer u gewoon thuis bent. In uw straat of bij u in de buurt zijn er waarschijnlijk ook zat mensen op vakantie tijdens de zomervakantie. Ziet u verdachte personen of verdachte situaties? Bel dan meteen de politie via 112 of 0900-8844.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven