Zakelijk

Vaker flitsers langs de weg

Autoverzekering nieuws

Vaker flitsers langs de weg

2 minuten leestijd

Het aantal verkeersongevallen is na een daling de laatste jaren weer aan het stijgen. Afgelopen jaar werden er 21.000 ernstig gewonden en 629 dodelijke ongevallen veroorzaakt door het verkeer. Hoe dit komt? Door personen die zich niet aan de maximale snelheid houden in het verkeer.

Steekproef

De politie heeft in de provincie Friesland is een test gedaan om te kijken of Nederlanders daadwerkelijk minder hard rijden als er sprake is van een trajectcontrole. Deze test is uitgevoerd op 28 wegen waar een maximumsnelheid van 80 km per uur geldt. Op deze wegen gebeurden voorheen veel ongelukken die veroorzaakt werden omdat velen zich niet aan de maximum toegestane snelheid hielden. De gemiddelde snelheid van 82,6 km per uur daalde, met behulp van de trajectcontroles, tot 78,6 km per uur. Het aantal verkeersovertreders daalde met maar liefst 11,8% en het aantal ongevallen daalde zelfs met 21 procent.

Slechtnieuwsgesprek

De politie heeft naar aanleiding van deze resultaten besloten om meer flitsers in te zetten. Het aantal dodelijk ongevallen moet omlaag volgens de woordvoerder van de politie. Het gebeurt ongeveer twee keer per dag dat een politieagent een slechtnieuwsgesprek moet houden. Dit houdt in dat de agent aan de deur komt om te vertellen dat de betreffende persoon zijn naaste is verloren door een verkeersongeval.

Randstad

De politie gaat vooral in de randstad zwaarder geschut inzetten. Op deze wegen worden de meeste verkeersongelukken veroorzaakt. Rondom Rotterdam komen de meeste controles. Hier gebeurt dan ook bijna dagelijks een verkeersongeluk. Door de flitscontroles hoopt de politie het verkeersongevallen weer terug te dringen zoals voor 2015. Meer controles zorgen voor minder mensen die te hard rijden en dus minder ongelukken. Hopen dus dat we in de toekomst minder last krijgen van files.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw autoverzekering. U kunt tot wel honderden euro’s per jaar besparen.

Klik hier voor het vergelijken van uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven