Zakelijk

Lichaamsdelen verzekeren

Zorgverzekering nieuws

Lichaamsdelen verzekeren

2 minuten leestijd

De meeste mensen zijn bezig met het verzekeren van hun reis of van hun auto. Maar er zijn tegenwoordig ook mensen die zich bezighouden met het verzekeren van hun lichaamsdelen. In deze webblog vertellen we u hier wat meer over.

Van je benen tot je borsthaar en van je tong tot je tenen, alle lichaamsdelen kunt u verzekeren. Vooral bij sterren en beroemdheden is dit erg populair. Het gaat bij hun om verschillende lucratieve lichaamsdelen, zoals benen, ogen, gebit, gezicht, borsten en tong.

Een aantal redenen waarom vooral beroemdheden hun lichaamsdelen laten verzekeren zijn:

  • Het verzekerde lichaamsdeel kan een handelskenmerk zijn. Wanneer dit handelskenmerk wegvalt, wordt je ineens een heel ander persoon. Dit is een van de redenen dat mensen ervoor kiezen om dit kenmerk te verzekeren. Zo is bijvoorbeeld de lach van Julia Roberts wereldberoemd. Wanneer dit wegvalt herkennen mensen haar misschien niet meer.
  • Een lichaamsdeel kan voor de carrière van een ster onmisbaar zijn. Wanneer ze dit lichaamsdeel niet meer hebben, dan zouden ze hun carrière waarschijnlijk moeten stopzetten. Zo liet bijvoorbeeld voetballer Cristiano Ronaldo zijn benen verzekeren. Verschillende bekende zangers lieten om dezelfde reden hun stem verzekeren.
  • Tenslotte kunnen beroemdheden of andere personen natuurlijk ook gewoon trots zijn op een bepaald lichaamsdeel wat ze hebben. Dit laten ze dan graag verzekeren voor als er wat gebeurd met dat lichaamsdeel.

Niet alleen Hollywood-sterren verzekeren hun lichaamsdelen. Ook in Nederland is het mogelijk om uw lichaamsdelen te verzekeren. De Nederlandse pianist Wibi Soerjadi liet bijvoorbeeld zijn handen verzekeren.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven