Zakelijk

Bezoek door de NZa aan zelfstandige behandelcentra

Zorgverzekering nieuws

Bezoek door de NZa aan zelfstandige behandelcentra

1 minuut leestijd

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat de komende maanden bezoeken brengen aan zelfstandige behandelcentra in de ziekenhuiszorg. In deze webblog vertellen we u hier wat meer over.

Zelfstandige behandelcentra

Een zelfstandig behandelcentra is een samenwerkingsverband tussen 2 of meer medische specialisten. Zelfstandige behandelcentra bieden, net als ziekenhuizen, medisch specialistische zorg.

De meeste zelfstandige behandelcentra zijn gevestigd in de Randstad. Ze variëren in grootte en richten zich vooral op klinische zorg met een hoog volume. Voor een behandeling in een zelfstandig behandelcentrum, heeft u een verwijzing nodig van een arts of een medisch specialist. Wanneer u behandeld moet worden in een zelfstandig behandelcentra, worden deze kosten 100% gedekt door uw zorgverzekeraar.

Bezoek van de Nederlandse Zorgautoriteit

Zelfstandige behandelcentra in ziekenhuizen kunnen dus binnenkort een bezoek verwachten van de Nederlandse Zorgautoriteit. Ieder bezoek wordt vooraf aangekondigd en gaat over de juiste besteding over zorggelden. De NZa controleert door middel van deze bezoeken of de administratie klopt en of de declaraties correct worden uitgevoerd.

Zorg geleverd door zelfstandige behandelcentra

Zelfstandige behandelcentra spelen een grote rol binnen de medisch-specialistische zorg. Er wordt ongeveer 4% van deze zorg geleverd door zelfstandige behandelcentra. Maar bij een aantal specialismen, zoals dermatologie en oogheelkunde, ligt dit percentage rond de 10%. 

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven