Zakelijk

Aanrandingsverzekering in Japan

Zorgverzekering nieuws

Aanrandingsverzekering in Japan

2 minuten leestijd

In Japan zijn aanrandingen in het openbaar een groot probleem. Er worden per jaar ongeveer 1800 Japanners voor aanrandingen gearresteerd. Ook mannen die helemaal niets met de aanrandingen te maken hebben. In deze webblog vertellen we u hier wat meer over.

Jaarlijks worden er dus 1800 mensen in Japan gearresteerd voor aanrandingen. Omdat dit vaak mannen zijn die er niks mee te maken hebben, zijn veel mannen bang dat ze in de toekomst onterecht van een aanranding beschuldigd worden. Maar hier is een oplossing voor gekomen. Deze mannen kunnen namelijk sinds kort een aanrandingsverzekering afsluiten. 

Aanrandingsverzekering

In Japan kun je sinds kort een aanrandingsverzekering afsluiten. Deze verzekering kost iets meer dan 50 euro per jaar. Bij deze aanrandingsverzekering krijgt u een advocaat als u beschuldigd wordt van een aanranding. De aanrandingsverzekering zorgt hier dan voor wanneer u dit nodig hebt.

De bedenker van deze aanrandingsverzekering is Shoji Sugimoto. Hij heeft al ruim honderden van deze aanrandingsverzekeringen verkocht. Hiermee worden de beschuldigingen van de aanranding bij vele mannen in Japan natuurlijk niet minder, maar de verzekering kan nu wel bijdragen aan een eerlijker proces voor de mannen die zijn aangeklaagd.

Film

Er is zelfs een film uitgebracht over een man die onterecht aangeklaagd wordt voor een aanranding. Sjoji Sugimoto kwam op het idee van deze film na het zien van de film I Just Didn’t Do It, de Japanse inzending voor de Oscars. De film is razend populair. De film gaat over een jonge man die vals wordt beschuldigd van het aanranden van een meisje van de middelbare school op een trein. Hij wordt gearresteerd en aangeklaagd en hij gaat door eindeloze gerechtszittingen, terwijl hij erop aandringt dat hij onschuldig is.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven