Zakelijk

Schade door regen: wat vergoedt uw verzekering?

Inboedelverzekering nieuws

Schade door regen: wat vergoedt uw verzekering?

2 minuten leestijd

Het is deze week weer een week vol met regenbuien. De ene regenbui komt na de andere. U kunt tijdens deze regenbuien schade oplopen aan uw huis of aan uw spullen. Maar bent u hiervoor verzekerd? In deze webblog leggen we dit verder aan u uit.  

Inboedelverzekering

Uw inboedelverzekering vergoedt de meeste schade door regenbuien. Het is hierbij wel belangrijk dat u er alles aan gedaan heeft om de schade te voorkomen. De verzekering dekt de volgende soorten schade:

  • Schade die ontstaan is door neerslag. Bijvoorbeeld regen, hagel of sneeuw.
  • Schade die ontstaan is door indirecte neerslag.
  • Schade die veroorzaakt is door leidingwater.
  • Lekkage aan uw dakgoot of het dak.
 Wanneer wordt schade door regen niet vergoed?

Schade door achterstallig onderhoud wordt niet vergoed door uw verzekeraar. Dit kunt u namelijk voorkomen door achterstallige onderhoud op tijd te laten herstellen.

Als u uw raam open heeft laten staan en het heeft geregend, dan is de schade die de regen hierbij gemaakt heeft vaak ook niet verzekerd. Dit komt omdat dit uw eigen schuld is. Er zijn wel een aantal verzekeringen die dit toch vergoeden. Maar dit is meestal wel alleen op de allriskdekking.

Tips

Een aantal tips om schade door regen te voorkomen zijn:

  • Zorg voor een goede isolatie.
  • Vergeet uw ramen niet dicht te doen.
  • Zorg dat het water niet snel naar binnen kan komen. Maak uw daken en muren waterdicht. Plaats bijvoorbeeld een drempel of schot voor de kelderingang.
Inboedelverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke inboedelverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een inboedelverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven