Premie autoverzekeringen fors omhoog

Autoverzekering nieuws

Premie autoverzekeringen fors omhoog

2 minuten leestijd

De premies voor autoverzekeringen zijn per 1 januari 2017 extreem gestegen. Dit komt door de te lage premies die verzekeraars hanteerden de afgelopen jaren.

Prijsstijging

Er moet nu gemiddeld € 75 meer per jaar worden betaald voor een nieuwe autoverzekering dan in december 2015. Dat is een stijging van ruim 13%. De WA-verzekeringen zijn het meeste gestegen, deze autoverzekeringen zijn bijna 20% duurder geworden ten opzichte van eind vorig jaar. Een nieuwe WA-verzekering kost nu gemiddeld per autoverzekering € 89 meer dan in december 2015.

Oorzaak

Maar wat is nou eigenlijk de oorzaak van deze stijging? De Nederlandse autoverzekeringspremies zijn door de concurrerende markt goed betaalbaar. Dat is goed voor de consument, maar de automarkt lijdt hierdoor al jaren verlies en staat de laatste jaren zo’n 300 tot 500 miljoen euro in de min. Dit licht het Verbond van Verzekeraars toe.

Engeland

Het zijn niet alleen Nederlandse verzekeraars die de premies van autoverzekeringen laten stijgen. In de Engelse krant The Guardian is beschreven dat de premies voor autoverzekeringen in Engeland ook omhoog zijn gegaan. De premies in Engeland zijn het afgelopen jaar gestegen met ongeveer 100 pond. Dit is een percentage van 12,5%. Een gemiddelde premie in Engeland is namelijk 800 pond.

Tips
  • Gaat uw autoverzekering omhoog? Check dan of u bij een andere autoverzekering niet goedkoper uit bent. Op onze website verzekering.nl kunt u heel gemakkelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken.
  • Betaal de kleine schades zelf. Dit kan namelijk voordeliger zijn. Bij het claimen van schade verlies je meestal je no-claimkorting.
  • Overweeg een eigen risico. Hiermee kunt u veel besparen op uw autoverzekering.
Autoverzekering afsluiten

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven