Zakelijk

Krijg ik een vervangwagen als mijn auto total loss is verklaard?

Autoverzekering nieuws

Krijg ik een vervangwagen als mijn auto total loss is verklaard?

2 minuten leestijd

Het is erg vervelend als u een ongeluk krijgt en uw auto raakt daardoor total loss. Helaas kan dit iedereen overkomen. Maar is in dit geval een vervangwagen gedekt door de verzekering? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Wanneer krijg ik een vervangwagen?

Wanneer uw auto total loss is verklaard door een expert, heeft u in de meeste gevallen recht op een vervangende auto gedurende maximaal 3 tot 4 weken. Dit verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden de kosten van dit vervangend vervoer en sommige verzekeraars doen dit niet. Het ligt er dus echt aan bij welke verzekeraar u uw autoverzekering heeft afgesloten.

Schade

Heeft u alleen schade aan uw auto? Als dit direct gerepareerd moet worden en u laat dit repareren bij een aangesloten schadeherstelbedrijf, dan krijgt u van uw autoverzekering vaak gratis vervangend vervoer. Maar als er bijvoorbeeld maar een paar krasjes op uw auto zitten, dan kunt u hier nog rustig mee doorrijden. U kunt dan zelf bepalen wanneer u de schade van uw auto laat maken. In dit geval heeft u dan geen recht op vervangend vervoer, omdat het niet noodzakelijk is dat uw auto gerepareerd wordt.

Wat voor vervangwagen krijgt u?

U heeft een schadebeperkingsplicht. Dit betekent dat u een auto krijgt die gelijkwaardig is aan uw eigen auto. Wanneer u een duurdere auto wilt dan de auto die u zelf in bezit heeft, dan worden deze extra kosten niet vergoed en moet u deze zelf betalen.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven