Een ritje naar de toekomst

Autoverzekering nieuws

Een ritje naar de toekomst

2 minuten leestijd
Het Japanse merk Honda brengt een nieuwe revolutionaire wagen op de wereld. De nieuwe Honda Clarity Fuel Cell laat zien dat auto’s weldegelijk kunnen rijden met water als brandstof.

De wereld bestaat voor 70% uit water. Voorheen was het nog niet mogelijk om water te gebruiken als brandstof voor auto’s. Honda loopt vooraan in de strijd om het onmogelijke toch mogelijk te maken. De honda Clarity Fuel Cell is de eerste auto op de weg die voor het grootste gedeelte op water rijdt.

De aandrijflijn draait van de Honda draait nog altijd op een elektromotor die gevoed wordt door op waterstof werkende brandstofcellen. Dankzij de ervaring die Honda heeft opgedaan tijdens een eerder project om auto’s op water te laten rijden hebben zij grote stappen kunnen maken. Het bedrijf bracht in 2008 namelijk al eerder een auto uit die op waterstof rijdt, de Clarity FXC.

Met 173 pk en 300 Nm is de eerste auto van de toekomst op naam van Honda gekomen.

De auto kan op een kilo waterstof ongeveer 130 kilometer rijden. De inhoud van de tank kan maximaal 5 kilo dragen, dit betekent dat een volle tank een actieradius oplevert van 650 km.

De auto heeft plaats voor vijf personen en een ruime bagageruimte. De bagageruimte heeft plaats voor ongeveer ‘drie golftassen’. Genoeg ruimte dus om de auto aan te schaffen voor gezinsuitbreiding.

Honda heeft nog geen plannen om de auto aan te bieden in Nederland. In Amerika is het wel mogelijk om er één te leasen voor een bedrag van 369 dollar per maand. Honda is bezig met het ontwikkelen van de derde versie die wel in de verkoop moet gaan. Deze versie zal uitgebracht worden in 2021. We moeten het nu dus nog even doen met de filmpjes op Youtube van de auto.

Op verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw autoverzekering. Vergelijk uw verzekering gratis en bespaar tot wel honderden euro’s per jaar.

Klik hier voor het vergelijken van uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven