Zakelijk

Combinatie alcohol en medicijnen

Zorgverzekering nieuws

Combinatie alcohol en medicijnen

2 minuten leestijd

We weten dat alcohol en medicijnen vaak een slechte werking op elkaar kunnen hebben. Alcohol kan het herstelproces waarvoor medicijnen worden voorgeschreven vertragen en u kunt last krijgen van vervelende bijwerkingen. Dit geldt niet voor alle medicijnen. De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Combinatie alcohol en medicijnen

Zoals gezegd kan alcohol het herstelproces waarvoor de medicijnen zijn aangeschreven vertragen. In sommige gevallen kan het nuttigen van alcohol er zelfs voor zorgen dat de bijverschijnselen van de medicijnen versterken. Medicijnen kunnen ook een negatieve invloed hebben op het gebruik van alcohol. De afbraak van een glas alcohol duurt normaalgesproken ongeveer anderhalf uur. Indien de invloed van een medicijn negatief is op alcohol kan dit proces tot wel een uur vertraagd worden.

Er zijn een aantal medicijnen waar u sowieso geen alcohol bij kunt drinken. Dit komt voor bij pijnstillers zoals ibuprofen. Deze kunnen als bijwerking het maagslijmvlies irriteren. Alcohol zal deze bijwerking versterken waardoor u hier sneller last van zal krijgen.

Een ander medicijn waar u niet bij dient te drinken zijn deze tegen allergieën. Deze medicijnen hebben als bijwerking dat de persoon suf wordt. Bij het gebruik van alcohol kan dit alleen maar erger worden.

Of u bij het meest voorgeschreven medicijn (antibiotica) mag drinken hangt af van de soort antibioticum. Bij de meeste soorten zal dit niet veel uitmaken. U dient alleen op te letten als u metronidazol gebruikt, dan mag u niet drinken tot twee dagen na de kuur.

Waarschuwingssticker

Op de verpakking van medicijnen waarbij alcohol een negatieve werking heeft is altijd een sticker of een etiket geplakt. Als u twijfel heeft over het medicijn dat u gebruikt kunt u altijd contact opnemen met uw apotheek of u kunt het op het web vinden.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw zorgverzekering. Wit u dat u tot wel honderden euro’s per jaar kunt besparen?

Klik hier voor meer informatie

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven