Zakelijk

Wordt fysiotherapie vergoed voor reumapatiënten?

Zorgverzekering nieuws

Wordt fysiotherapie vergoed voor reumapatiënten?

2 minuten leestijd

In Nederland zijn er ruim 2 miljoen mensen met reuma. Reumapatiënten hebben een andere zorgvraag dan gezonde mensen. Reumapatiënten hebben bijvoorbeeld veel fysiotherapie nodig. Maar wordt fysiotherapie vergoed voor reumapatiënten? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Zo’n 1,1 miljoen mensen met reuma hebben zodanig ernstige klachten dat ze gebruik moeten maken van fysiotherapie. Gemiddeld bezoeken deze mensen ongeveer 24 keer per jaar een fysiotherapeut.

Vergoeding reuma geschrapt

Reuma werd in 2012 geschrapt van de lijst met chronische aandoeningen. In dit jaar is de vergoeding voor fysiotherapie ook uit het basispakket gehaald. Om de volledige vergoeding van de fysiotherapie nu terug te willen krijgen, heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig.

Aanvullende verzekering

Er zijn maar enkele verzekeraars die onbeperkt fysiotherapie in hun aanvullende verzekering hebben opgenomen. Wel zijn er een aantal pakketten bij verschillende verzekeraars waarin een ruime vergoeding voor fysiotherapie is opgenomen. Maar voor deze polissen betaalt u vaak een hoge premie.

Hierdoor is fysiotherapie voor veel mensen met reuma een stuk minder toegankelijk geworden. Veel van deze mensen zijn hierdoor afhankelijk geworden van een aanvullende zorgverzekering als ze fysiotherapie nodig hebben. Of ze zullen de kosten zelf moeten betalen.

Tips wanneer u een aanvullende verzekering afsluit voor fysiotherapie:
  • Kijk goed naar de hoeveelheid fysiotherapiebehandelingen die u het aankomende jaar nodig denkt te hebben.
  • Fysiotherapie kost gemiddeld tussen de € 29 en de € 45 per behandeling. Soms is het goedkoper om de fysiotherapie zelf te betalen dan dat u een dure aanvullende verzekering afsluit.
  • Ga voor de zekerheid na welke behandelingen onder fysiotherapie vallen.
Zorgverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

 

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven