Zakelijk

Wat houdt een schuldsaldoverzekering in?

Zorgverzekering nieuws

Wat houdt een schuldsaldoverzekering in?

2 minuten leestijd

Wanneer u een schuldsaldoverzekering afsluit, zorgt u ervoor dat uw nabestaanden uw lening niet verder hoeven af te betalen, wanneer u het leven niet haalt. Dit kan erg handig zijn. Maar wat houdt een schuldsaldoverzekering precies in? En hoe kunt u er een afsluiten? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

De schuldsaldoverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat het resterende, nog niet terugbetaalde bedrag van uw lening, door de verzekeringsmaatschappij betaald wordt. Uw nabestaande hoeven dit bedrag dus niet meer terug te betalen wanneer u komt te overlijden. U kunt zelf kiezen welk percentage van het ontleende bedrag u wilt verzekeren.

Is een schuldsaldoverzekering verplicht?

Een schuldsaldoverzekering is niet wettelijk verplicht. Wel bevelen veel mensen deze verzekering aan. Zeker als u een groot bedrag gaat lenen of een woonkrediet gaat afsluiten is het handig om een schuldsaldoverzekering af te sluiten. Bij veel kredietverstrekkers is het zelfs een voorwaarde om een lening bij hun af te kunnen sluiten.

Voordelen van een schuldsaldoverzekering

Een aantal voordelen van een schuldsaldoverzekering zijn:

  • Een schuldsaldoverzekering verzekert twee partners tegelijk. Dit betekent dat u maar voor één schuldsaldoverzekering hoeft te betalen in plaats van twee.
  • U zorgt dat uw nabestaanden geen financiële problemen krijgen wanneer u komt te overlijden. 
Schuldsaldoverzekering afsluiten

Belangrijk bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering is het percentage van de resterende schuld wat u wilt verzekeren. Wanneer u uw woning alleen heeft gekocht, raden we u aan om 100% van het ontleende bedrag te verzekeren. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet nog een deel van het huis verder moeten afbetalen.

Bent u opzoek naar de voordeligste schuldsaldoverzekering? Om zeker te zijn van de beste prijs- en kwaliteitsverhouding, kunt u het aanbod van de verschillende schuldsaldoverzekeringen vergelijken. Zo kunt u ook een goede verzekering kiezen die het beste bij u past. 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven