Minder auto-inbraken de laatste jaren

Autoverzekering nieuws

Minder auto-inbraken de laatste jaren

2 minuten leestijd

Het aantal auto-inbraken neemt al jaren af in Nederland. Maar de dieven blijven actief. In de ene stad komen er meer auto-inbraken voor dan in de andere stad. Maar hoe voorkom je zo’n auto-inbraak? En is dit verzekerd? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat er ingebroken wordt in uw auto. Het zijn uw eigendommen en daar horen inbrekers vanaf te blijven. Tijdens auto-inbraken worden vooral navigatiesystemen en airbags gestolen. Deze apparaten kosten veel geld en leveren ook nog eens veel schade op.

Vergoeding

Als u een autoverzekering heeft met de dekking beperkt casco of volledig casco, dan vergoedt uw autoverzekeraar de schade voor auto-inbraak. Denk hierbij aan een ingeslagen ruit of bijvoorbeeld krassen op uw auto. Ook dekt uw autoverzekering uw accessoires maar wel tot een maximumbedrag. Dit maximumbedrag verschilt per verzekeraar en ligt ongeveer tussen de € 500 en de € 2500 in.

Tips om auto-inbraak te voorkomen
  • Laat geen waardevolle spullen zoals uw camera, telefoon, koffer, autopapieren, geld of creditcards in het zicht liggen in uw auto.
  • Laat het liefste helemaal geen waardevolle spullen achter in uw auto.
  • Sluit uw auto altijd goed af.
  • Parkeer uw auto op een goede en verplichte plek. Zo hebben andere zicht op uw auto en is de kans op een auto-inbraak een stuk kleiner.
  • Installeer voor de zekerheid een alarm in uw auto.
  • U kunt uw auto extra beveiligen met een veiligheidsslot voor uw navigatiesysteem en een airbagslot.
Autoverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een goede autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

 

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven