Zakelijk

Alcohol verlegt de pijngrens

Zorgverzekering nieuws

Alcohol verlegt de pijngrens

2 minuten leestijd

Britse wetenschappers van de Universiteit in Greenwich hebben onlangs een onderzoek gedaan naar het verleggen van de pijngrens. De meeste onder ons nemen een paracetamol als zij bijvoorbeeld last hebben van hoofdpijn. De wetenschappers vroegen zich af of de pijngrens te verleggen is met het gebruik van alcohol.

Het onderzoek

De Britse wetenschappers hebben het onderzoek verricht onder 400 proefpersonen. De Engelsen zijn liefhebbers van alcoholische drankjes en hun favoriete drankje is dan ook een koud biertje. Deze 400 respondenten hebben tijdens het onderzoek daarom alleen bier gedronken.

Alcoholpercentage

Uit het onderzoek is een interessant resultaat gekomen. Er is namelijk bewezen dat u bij een alcoholpercentage van 0,8 promille de pijngrijns met maar liefst een kwart kan verkleinen. Dit staat gelijk aan ongeveer 3 tot 5 glazen bier, vaasjes wel te verstaan.

De gevaren van alcohol

Op een feestje of gewoon bij het avondeten, een alcoholisch drankje gaat gepaard met een stukje gezelligheid. Er zitten wel een hoop risico’s aan verbonden. Bij het nuttigen van een aantal alcoholische drankjes komt u in een bepaalde roes terecht. Deze roes tast onder andere het reactievermogen en zicht aan. Het is dus niet verantwoord om met een drankje op in de auto te stappen. Doet u dit wel dan zijn kan dit ernstige gevolgen hebben. Eén of twee drankjes maakt in de meeste gevallen niet uit. Als u toch besluit te drinken voor het rijden let dan op het volgende:

  • Beginnend bestuurders die korter dan 5 jaar in bezit zijn van een rijbewijs mogen max. 0,2 promille
  • Ervaren bestuurders die 5 jaar of langer in het bezit zijn van een rijbewijs mogen max. 0,5 promille

Het is natuurlijk altijd beter om niet te drinken voor het rijden. De één kan beter tegen alcohol dan de ander.

Ons advies is dan ook om het niet uit te proberen als u nog in de auto moet stappen. Neem dan bij bijvoorbeeld hoofdpijn toch een aspirine. Alcohol drinken is tevens slecht voor uw gezondheid. Wordt de pijn niet minder? Neem dan contact op met uw huisarts.

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven