Zakelijk

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Zorgverzekering nieuws

Vijf tips om wespen op afstand te houden

2 minuten leestijd

De zomer komt er aan en dit gaat gepaard met insecten, waaronder wespen, die lelijk kunnen steken. Deze steken kunnen lijden tot allergische reacties zoals grote jeukende bulten. Erg vervelend natuurlijk omdat deze insecten vaak afkomen op mensen. Wat kunt u doen om wespen op afstand te houden? Dit zijn de vijf tips van Verzekering.nl.

  • Een wespenval

Een wespenval kunt u eenvoudig zelf maken. U pakt een grote plastic fles en snijdt vervolgens de bovenzijde van de fles af. Giet een klein laagje zoete stof, zoals siroop, in de onderzijde. Duw vervolgens de kop ondersteboven terug op de onderzijde. Nu heeft u als het ware een val gecreëerd waar wespen graag op af komen. Zij vliegen door de trechter naar de zoetstof maar kunnen er vervolgens niet meer uit.

  • Wierook

Wespen kunnen niet tegen te sterke luchten. Gebruik dus vooral veel wierook op tafel of in uw huis. Let wel op bij de koop van wierook dat deze geen schadelijke stoffen bevatten. Deze synthetische stoffen komen veel voor bij goedkope varianten.

  • Boterhamzakje

Vul een boterhamzakje met water en maak er een knoop in. Bevestig deze vervolgens op de plek waar u last heeft van de wespen. Een wesp kan hier niet langs vliegen door de manier hoe het zakje zonnestralen reflecteert. Dit heeft hetzelfde effect als dat een mens in de zon kijkt. Een trucje uit de oude doos!

  • Niet gaan meppen

Voorkom dat een wesp zich opgejaagd voelt, anders zal hij sneller gaan steken. Een wesp gaat pas steken als hij zich in het nauw gedreven voelt. Voorkom dit door rustig te blijven en niet te gaan slaan.

  • Azijn

Met een beetje azijn in een bakje houdt u niet alleen wespen maar ook andere vliegende insecten op afstand.

Toch gestoken? Een wespensteek kan veel pijn doen en is dus erg vervelend. Dep de gestoken plek in eerste instantie in met een watje en azijn. Mocht de pijn omzetten in een allergische reactie neem dan contact op met uw huisarts.

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven