Zakelijk

Actieve reis, welke reisverzekering heb ik nodig?

Reisverzekering nieuws

Actieve reis, welke reisverzekering heb ik nodig?

2 minuten leestijd

Gaat u binnenkort op een actieve vakantie? Een actieve vakantie zorgt voor een stuk meer risico’s dan bij een zonvakantie. Maar welke reisverzekering heeft u dan precies nodig bij een actieve vakantie? In deze webblog leggen we dit aan u uit. 

Wanneer u een actieve vakantie geboekt heeft, kan het zijn dat uw reisverzekering hiervoor niet voldoende dekking geeft. U kunt er bij het afsluiten van uw reisverzekering bijvoorbeeld voor kiezen om gevaarlijke sporten mee te verzekeren of een Adventure en Survivalverzekering af te sluiten. Wanneer u gevaarlijke sporten meeverzekerd bent u tijdens uw actieve vakantie goed verzekerd tijdens de beoefening van de sporten.

Gevaarlijke sporten

Reisverzekeraars verstaan onder gevaarlijke sporten:

  • Abseilen
  • Afdalen in grotten
  • Diepzeeduiken
  • Raften
  • Bergbeklimmen
  • Parachutespringen
  • Paragliding
  • Wildwatervaren
Adventure en Survivalverzekering

U kunt er ook voor kiezen om een Adventure en Survivalverzekering af te sluiten. De Adventure en Survival Verzekering van de verzekeraar Allianz Assistance is een kortlopende reisverzekering voor iedereen die gevaarlijke, extreme of bijzondere sporten gaat beoefenen op vakantie. Een normale standaard reisverzekering geeft geen of onvoldoende dekking bij bijzondere sporten die meer gevaar met zich meebrengen.

De Adventure en Survivalverzekering van Allianz Assistance dekt onder andere de eventuele reddingskosten, beschadiging, verlies of diefstal van bagage, aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemers, medische kosten en ongevallen. 

Reisverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een reisverzekering afsluiten. U kunt onder het kopje reisverzekering vergelijken aangeven dat u een dekking voor gevaarlijk sporten wilt. Vervolgens krijgt u een overzicht met alle reisverzekeringen die aansluiten bij uw wensen. Als u de Adventure en Survivalverzekering wilt afsluiten kunt u via onze site de verzekering afsluiten bij Allianz Assistance. U kunt op onze website ook precies zien welke reisverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.

 

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven