Zakelijk

Wie vergoedt de schade bij Valet Parking?

Autoverzekering nieuws

Wie vergoedt de schade bij Valet Parking?

2 minuten leestijd

Erg handig is de service van Valet Parking op Schiphol. U kunt uw auto overdragen aan een parkeeraanbieder, die uw auto veilig naar een parkeerplaats brengt en weer ophaalt. Maar wat als u uw auto terugkrijgt met schade? Wie vergoedt deze schade dan? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Valet Parking

Valet Parking is een snelle en eenvoudige manier om uw auto te parkeren bij Schiphol. U rijdt met uw auto op de dag van vertrek zelf naar Schiphol en overhandigt de sleutels van uw auto aan de chauffeur van de parkeeraanbieder. De chauffeur parkeert uw auto en bij terugkomst staat de chauffeur weer op een afgesproken plaats op u te wachten.

Schade

Voordat u uw auto afgeeft aan de chauffeur op Schiphol, wordt uw auto gecontroleerd op eventuele schade. Op deze manier kan de parkeeraanbieder niet voor oude schade aan uw auto opdraaien.

Wanneer een medewerker van het parkeerbedrijf de schade veroorzaakt heeft terwijl hij of zij in uw auto reed, dan is het Valet Parking bedrijf hiervoor altijd aansprakelijk. Dit is niet het geval wanneer de schade aangericht is terwijl uw auto op het parkeerterrein stond. Als dit het geval is dan moet u dus contact opnemen met uw eigen verzekering om te kijken of u hiervoor verzekerd bent.

Vergoeding

Voor schade die is veroorzaakt terwijl uw auto op het parkeerterrein stond, bent u niet altijd verzekerd. Wanneer uw een WA-verzekering heeft + een volledig cascoverzekering, dan bent u hiervoor wel verzekerd. Als u een WA-verzekering + een beperkt cascoverzekering heeft, hangt het ervan af of u de schade die veroorzaakt is kunt aantonen. Als dit het geval is, bent u hiervoor ook verzekerd. Wanneer u alleen een WA-verzekering heeft, dan bent u voor deze schade niet verzekerd.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

 

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven