Zakelijk

Vijf tips tegen fietsendiefstal

Fietsverzekering nieuws

Vijf tips tegen fietsendiefstal

2 minuten leestijd

De zomer komt er weer aan en wat is er nou lekkerder dan een ritje maken op de fiets. Helaas heeft het verhaal ook een keerzijde, fietsendieven zullen alert zijn om een centje te verdienen. Dit zijn de vijf tips van Verzekering.nl tegen fietsendiefstal.

  • Koop een goed kettingslot

Een kettingslot zorgt voor extra veiligheid voor uw fiets. Een goed kettingslot schikt dieven af om de fiets mee te nemen. Een kettingslot alleen is niet genoeg, u moet hem wel goed bevestigen. Het kettingslot alleen door het wiel steken heeft totaal geen nut. Een dief kan namelijk het wiel verwisselen en zo toch de fiets meenemen. Zorg dus dat u het kettingslot bevestigd aan zowel het frame als door het wiel, indien mogelijk aan een object vast.

  • Plaats de fiets in het zicht

Een fiets ergens in een donker hoekje plaatsen maakt het de dief te makkelijk. Uw fiets kunt u het beste in het zicht plaatsen zodat er altijd mensen zijn die een dief kunnen herkennen. Tevens schikken dieven ook af van camera’s. Plaats uw fiets dus in een open ruimte waar mogelijk ook camera’s in de buurt hangen.

  • Markeer uw fiets

Een fiets herkenbaar maken schikt dieven vaak af. Stelt u eens voor dat u iemand op uw gestolen fiets ziet rijden, zonder markering weet u nooit zeker of deze wel van u was. Gemeentes organiseren vaak evenementen die het mogelijk maken om hier een handje bij te helpen. Vraag het na bij uw gemeente wanneer er een dergelijk project bij hen op de planning staat.

  • Bewaakte stalling

U weet het natuurlijk nooit maar in een bewaakte stalling is de kans vrij nihil dat uw fiets toch gestolen wordt. Maak het een dief zo lastig mogelijk door uw fiets in een bewaakte fietsenstalling te plaatsen.

  • Vraag of iemand uw fiets in de gate houdt

Fietsen worden het meest gestolen van mensen die met alle haast bijvoorbeeld een boodschap gaan halen. Vragen of iemand een oogje in het zeil wilt houden kan nooit kwaad.

Verzeker uw fiets altijd tegen fietsendiefstal, het zijn immers kostbare vervoersmiddelen.

Bekijk hier de fietsenverzekeringen van Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven