Zakelijk

De vijf meest voorkomende kinderziektes

Zorgverzekering nieuws

De vijf meest voorkomende kinderziektes

2 minuten leestijd

Het is normaal dat kinderen vroeg of laat een keertje ziek worden. Zij zijn erg vatbaar voor kinderziektes omdat hun weerstand zich nog aan het opbouwen is. Zoals we weten worden we snel ziek als we last hebben van een lage weerstand, dit geldt dus ook bij kinderen. Dit zijn de vijf meest voorkomende kinderziektes.

  • Waterpokken

Maar liefst negen op de tien mensen krijgen in hun kindertijd last van waterpokken. Deze ziekte is erg besmettelijk vandaar dat kinderen elkaar hier snel mee aansteken. De waterpokken zijn kleine rode vlekjes die zich in de loop van de tijd snel verspreiden over het lichaam. Deze vlekjes kunnen erg jeuken en springen onder andere door het krabben open waardoor er korstjes ontstaan.

  • Krentenbaard

Krentenbaard is een ziekte die wordt overgedragen aan de hand van fysiek contact. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak doordat kinderen met elkaars speelgoed spelen. De ziekte begint meestal in het gezicht of in de hals en verspreidt zich vervolgens over het lichaam. Krentenbaard bestaat uit kleine blaasjes die zich over het lichaam verspreiden, op deze blaasjes komen gelige korstjes.

  • Pseudokroep

Pseudokroep veroorzaakt veel paniek bij kinderen in teken van benauwdheid. Deze ziekte is een ontsteking in de bovenste luchtwegen. In de avond en de nacht krijgen kinderen het meeste last van de benauwdheid. Het is belangrijk dat u uw kind in dit geval geruststelt en zelf niet in paniek raakt.

  • Roodvonk

Deze ziekte wordt vaak herkent aan de rode tong. Kinderen krijgen last van korts, hoofpijn, keelpijn en overgeven. De ziekte slaat in een later stadium uit in rode vlekjes op het lichaam.

  • Hand-, voet- en mondziekte

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een virus die uitslaat in kleine pijnlijke blaasjes. Deze blaasjes komen voor, zoals de naam al zegt, in en rond de mond, in de handpalmen en onder de voeten. De ziekte komt vooral in de zomer voor.

Neem bij vertoning van de bovengenoemde symptomen van deze ziektes contact op met uw huisarts. Raak vooral niet in paniek als uw kind ziek is, dit komt hen weerstand ten goede!

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven