Zakelijk

Wat vergoedt de verzekeraar bij een aangestoken autobrand?

Autoverzekering nieuws

Wat vergoedt de verzekeraar bij een aangestoken autobrand?

2 minuten leestijd

Er komen steeds meer autobranden voor in Nederland. Vooral in grote steden nemen de aantallen toe. Het kan helaas iedereen overkomen. Maar wat vergoedt de autoverzekeraar als het u overkomt?

Het is erg vervelend als u erachter komt dat uw auto met opzet in brand gestoken is. Het eerste wat u moet doen is zo snel mogelijk contact opnemen met uw verzekeraar. 

Dader onbekend

Wanneer u niet weet wie uw auto in de brand heeft gestoken, kunt u dus niemand aansprakelijk stellen hiervoor. Daders melden zich meestal niet vanzelf en het is moeilijk om erachter te komen wie uw auto in brand heeft gestoken. De enige die dan in dit geval uw schade kan vergoeden, is uw autoverzekeraar. Maar hiervoor moet u wel de juiste verzekering hebben.

Heeft u alleen een WA-verzekering? Dan draait u helaas zelf op voor de autoschade. Een WA-verzekering dekt namelijk alleen de schade die u met uw auto veroorzaakt bij een ander.

Maar heeft u een WA-verzekering met een beperkt casco? Dan vergoedt de verzekering wel een aantal vormen van schade als deze bewust is toegepast. Denk hierbij aan brandschade of ruitschade. Heeft u een volledig cascoverzekering? Dit is de allriskverzekering en vergoedt dan ook alle schade. Houd hierbij wel rekening met een eigen risico. Dit verschilt per verzekeraar.

Dader bekend

Wanneer uw auto door iemand in de brand is gestoken en u weet wie de dader is, kunt u diegene aansprakelijk stellen om schade te claimen. Heeft u nog vragen? Vraag het dan zeker even aan uw autoverzekeraar, die kunt u hiermee helpen. 

Autoverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven