Zakelijk

Mijn kind heeft last van ADHD

Zorgverzekering nieuws

Mijn kind heeft last van ADHD

2 minuten leestijd

Als uw kind last heeft van ADHD kan dit voor uw en uw directe omgeving lastig zijn. ADHD gaat vaak gepaard met impulsief gedrag en slechte concentratie. Dit kan op school veel problemen opleveren wat vervelend is voor medestudenten, leraren en uw kind zelf. Wat kunt u doen als uw kind last heeft van ADHD? Verzekering.nl zocht het voor u uit.

ADHD is erfelijk

ADHD is een kwelling waarbij kinderen vaak al in een jong stadium last van krijgen. Als een kind vaak heel druk is wordt er al snel gezegd dat hij ADHD heeft. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. ADHD ontstaat in de prikkels die tussen zenuwen en hersenen rondgaan. Hoe dit precies zit is wetenschappelijk nog niet bewezen. Deze aandoening komt vaker voor in families waarbij dit al eerder geconstateerd is. We kunnen dus zeggen dat ADHD erfelijk is.

Bij één op de drie mensen kunnen de symptomen van ADHD minder worden en na een tijd zelfs verdwijnen. Als uw kind dus last heeft van deze aandoening hoeft het niet zo te zijn dat hij hier heel zijn leven last van zal hebben. Dokters adviseren ouders om hun kinderen medicijnen te geven tegen de hyperactiviteit en concentratieproblemen. Deze medicijnen zijn erg kostbaar.

Vergoeding medicijnen voor ADHD

De medicijnen die voorgeschreven worden vallen onder het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS). Medicijnen die hierbinnen vallen worden gedekt door uw basisverzekering. De medicijnen worden wel meestal in de goedkoopste vorm aangeboden. Deze medicijnen noemen we Methylfenidaat, in de apotheek zult u Ritalin mee krijgen. Voor de overige medicijnen wordt er niet meer vergoed dan de prijs van Ritalin.

Wist u dat u tot wel tientallen euro’s per jaar kunt besparen op uw zorgverzekering? Vergelijk uw verzekering op Verzekering.nl en check wat u kunt besparen.

Klik hier om uw zorgverzekering te vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven