Help! Mijn huis staat onder water, wat nu?

Inboedelverzekering nieuws

Help! Mijn huis staat onder water, wat nu?

2 minuten leestijd

Wanneer het in een korte tijd veel en hard geregend heeft, kan uw huis onder water komen te staan. Dit is erg vervelend en het kan flink wat schade opleveren. Maar wat nu? Wordt dit vergoed door de verzekering? In deze webblog leggen we dit aan u uit.  

Neerslag zoals regen, hagel, sneeuw en smeltwater kunnen flink wat schade veroorzaken. Als uw huis onder water staat door neerslag, wordt dit vaak gedekt door uw inboedelverzekering.

Dekking

Niet in alle gevallen wordt de waterschade verzekerd door uw verzekeraar. Wanneer u per ongeluk een raam open hebt laten staan of uw woning is slecht onderhouden, krijgt u meestal niets vergoed van uw verzekeraar en dan moet u zelf de schade betalen. Als uw huis onder water staat door onverwachtse grote regenbuien, krijgt u dit wel vergoedt.

Vergoeding

Als u te maken krijgt met waterschade, moet u als eerste de benodigde maatregelen nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Vervolgens dient u contact op te nemen met uw verzekeraar. Zij kunnen u precies vertellen wat u allemaal moet regelen op dat moment.

Schade claimen

Vervolgens moet u de schade claimen. Dit kunt u doen door een schadeformulier inboedel of een schadeformulier woning in te vullen. Deze formulieren kunt u meestal wel op de site van uw verzekeraar downloaden. Voeg voor de zekerheid een aantal foto’s toe van de schade. Zo kunt uw verzekeraar de schade goed bekijken en bepalen of u recht heeft op een vergoeding. U krijgt hier zo snel mogelijk bericht van.

Inboedelverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke inboedelverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een inboedelverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven