Zakelijk

Wat vergoedt uw verzekering bij hooikoorts?

Zorgverzekering nieuws

Wat vergoedt uw verzekering bij hooikoorts?

2 minuten leestijd

We leven momenteel in het lenteseizoen, dit betekent dat er meer pollen in de lucht zitten. Het is algemeen bekend dat in de lente velen gevoelig zijn voor deze pollen, we noemen dit ook wel hooikoorts. Erg vervelend natuurlijk! Tegen de hooikoorts bestaan een aantal medicijnen maar worden deze vergoedt door uw verzekeraar? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Hooikoorts

Als u last heeft van een loopneus of als u vaak moet niezen tijdens de lente wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt omdat u een allergische reactie heeft op stuifmeel. Onder stuifmeel verstaan we bijvoorbeeld pollen die rondzweven in de lucht. Deze pollen worden door de wind verspreid.

Klachten

De allergische reactie kan op veel manieren optreden. De meest voorkomende reactie zijn natuurlijk niezen en het krijgen van een loopneus. Het stuifmeel komt via de slijmvliezen van de ogen en de luchtwegen in het immuunsysteem terecht. Uw lichaam probeert deze stoffen, naast het niezen en een loopneus, tegen te houden door middel van de volgende reacties:

  • Concentratieproblemen
  • Jeuk
  • Traanogen
  • Benauwdheid
  • Vermoeidheid
  • Kriebelhoest
  • Slecht slapen
  • Hoofdpijn
Wat kan ik doen aan deze klachten?

Er zijn verschillende methodes om deze allergische reacties tegen te gaan. Het kan immers een grote invloed hebben op uw dagelijks leven. U kunt niet meer zo maar gaan en staan waar u wilt en u kunt last hebben van concentratieproblemen op het werk of op school. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts om het probleem met hem te bespreken.

Wat wordt er vergoed?

De basisverzekering dekt bijna alle medicijnen die de huisarts voorschrijft. In enkele gevallen dient u een kleine eigen bijdrage te verschaffen. Op de website van Medicijnkosten.nl kunt u terugvinden of u extra moet bijbetalen voor de voorgeschreven medicijnen.

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven