Zakelijk

Help! Mijn fiets is gestolen, wat nu?

Fietsverzekering nieuws

Help! Mijn fiets is gestolen, wat nu?

2 minuten leestijd

Is uw fiets gestolen? Dit is een vervelende situatie, maar het kan iedereen overkomen. Of de diefstal van uw fiets verzekerd is met de inboedelverzekering, hangt af van de plek waar uw fiets gestolen is. In de volgende alinea’s leggen we u uit hoe dit precies werkt.   

Aangifte doen

Wanneer u erachter komt dat uw fiets gestolen is, kunt u het beste gelijk aangifte doen bij de politie. Vervolgens meldt u de diefstal bij uw verzekeraar. Die kan u precies vertellen of de schade gedekt is ja of nee.

Als uw fiets bij uw thuis uit de schuur gestolen is, dekken bijna alle inboedelverzekeringen dit. Wel moet u dan kunnen aantonen dat zowel uw fiets als de schuur waar uw fiets in stond, op slot zat. Wanneer dit niet het geval is, dan keren de verzekeraars geen schadevergoeding. Zorg dus altijd dat uw fiets op slot staat!

 Fiets gestolen op een andere plek

Wanneer uw fiets gestolen is op een plek buiten uw huis, is dit meestal niet verzekerd op uw inboedelverzekering. Maar als u een fietsverzekering heeft en u kunt aantonen dat uw fiets op slot stond, krijgt u het wel vergoed van de verzekering.

Tips

Zorg ervoor dat uw fiets altijd op slot staat, ook bij u thuis in de achtertuin of in de schuur. Zelfs wanneer u dicht in de buurt blijft kunt u het beste ook altijd uw fiets op slot zetten. Als u bijvoorbeeld met uw fiets naar de stad gaat, plaats uw fiets dan in een bewaakte fietsenstalling.

Een andere tip die onze redactie van Verzekering.nl u wilt meegeven is, sluit bij het aanschaffen van een nieuwe fiets gelijk een fietsverzekering af. Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een fietsverzekering afsluiten die bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een fietsverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven