Zakelijk

Een speciale polis voor topsporters

Zorgverzekering nieuws

Een speciale polis voor topsporters

2 minuten leestijd

Als topsporter loopt u meer risico op een zware blessure dan een persoon die een kantoorbaan heeft. U kunt als topsporter een speciale topsportpolis aanvragen. Dit is een ziektekostenverzekering die speciaal is voor mensen die op hoog niveau een sport uitoefenen. De redactie van Verzekering.nl zocht voor u uit hoe dit nou precies in elkaar zit.

Ziektekostenverzekering

Een ziektekostenverzekering is voor iedereen die in Nederland belasting betaalt verplicht. De inhoud van deze verzekering wordt samengesteld door de overheid, verzekeraars bepalen dus niet wat er in de basisverzekering zit. Met de topsportpolis kunnen topsporters een verzekering met sportmedische ondersteuning aanschaffen tegen de premie van een basisverzekering.

Topsportpolis

Deze topsportpolis wordt topsporters aangeboden door het Zilveren Kruis in combinatie met NOC*NSF. Deze organisaties behartigen zich samen over de verzekeringen die de topsporters in Nederland nodig hebben. Er worden vele extra onderdelen toegevoegd aan deze verzekering waarvan onder andere fysiotherapie.

Voor wie?

De topsportpolis is bedoeld voor topsporters die een A-, HP of selectiestatus hebben. De verzekering is dus niet voor iedere sporter. Indien de topsporter de status verliest mag hij nog drie maanden gebruik maken van de topsportpolis. Zo weet u zeker dat u de zorg krijgt die u als sporter nodig heeft.

Declaratie

Er zijn speciale zorgaanbieders door het land heen waar de topsporter gebruik van kan maken. Deze specialisten werken samen met sporter naar een betere toekomst. Deze specialisten declareren de kosten die zij maken zelf bij het Zilveren Kruis. Een topsporter heeft immers weinig tijd om dit zelf te doen.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken en afsluiten van uw zorgverzekering. U kunt ieder jaar tot 31 december overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Zorg dus dat u op tijd bent voor de aanvraag indien u van plan bent te wisselen van zorgverzekeraar.

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven