In het ziekenhuis beland tijdens mijn vakantie, wat nu?

Zorgverzekering nieuws

In het ziekenhuis beland tijdens mijn vakantie, wat nu?

2 minuten leestijd

Als u op vakantie bent en u beland onverwachts in het ziekenhuis, weet u misschien niet zo goed wat u op dat moment moet doen. In de volgende alinea’s leggen we dit voor u uit.

Wanneer u te maken krijgt met een ziekenhuisopname tijdens u vakantie, kunt u het beste de alarmcentrale van uw zorg- of reisverzekeraar bellen. Zij kunnen u advies geven over medische hulp die vergoed wordt door uw reisverzekeraar. Is het geen spoedgeval? Dan moet u bij een ziekenhuisopname altijd eerst toestemming hebben van uw zorg- of reisverzekeraar, anders is er een kans dat er niets wordt vergoed. 

Diagnose

Laat uw arts de diagnose of het voorstel voor een behandeling naar uw zorg- of reisverzekeraar sturen. De behandeling wordt pas vergoed, wanneer uw verzekeraar een dekkingsbevestiging stuurt.

Vraag ten slotte altijd een kopie van al uw medische gegevens. U kunt hiermee uw zorgverzekeraar thuis van alle informatie voorzien. Als u het even niet meer weet kunt u het natuurlijk altijd vragen aan uw zorg- of reisverzekeraar, die helpen u hier graag mee verder. 

Kosten

De medische kosten die u tijdens u vakantie maakt, worden gewoon vergoed door uw zorgverzekering. Het moet dan wel gaan om een noodzakelijke situatie. Ook mag er voor vertrek naar het buitenland nog niet duidelijk zijn dat uw deze zorg nodig zou hebben.

Als u door uw ziekenhuisopname een paar dagen langer in het buitenland moet blijven, komen deze verblijfskosten ook in aanmerking voor vergoeding. Vraag in dit geval bij uw zorg- of reisverzekeraar na of dit in u geval ook zo is. 

Reisverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een reisverzekering afsluiten die bij u past. U kunt op onze website ook precies zien welke reisverzekering het goedkoopste is en welke het beste is.

Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.

 

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven