Help! Ik heb ruzie met de buren over de erfgrens, en nu?

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Help! Ik heb ruzie met de buren over de erfgrens, en nu?

2 minuten leestijd

Stelt u zich eens voor½ U bent uw tuin aan het opknappen en u wilt graag een nieuwe schutting neerzetten. U neemt contact op met het Kadaster om te vragen waar uw erfgrens ligt en u komt erachter dat een stuk tuin van de buren eigenlijk van u is. U legt dit voor bij uw buren en daar schiet het compleet het verkeerde keelgat in. En nu?

 Als u een vrijstaand huis koopt, koopt u niet alleen het huis, maar ook het perceel waar het huis op staat. Dit is de grond dat bij het huis hoort. De organisatie Kadaster registreert gegevens over al het vastgoed in Nederland. Als u niet zeker bent over uw erfgrens, dan kunt u vragen om een grensreconstructie. Het Kadaster stuurt dan mensen om de erfgrens opnieuw uit te rekenen. Het kan zijn dat uw buren een deel van uw erf hebben overgenomen, als dit het geval is, kunnen ze na 10 jaar de grond als eigen beschouwen.

Rechtsbijstandverzekering

Een conflict met de buren is nooit leuk. Zeker niet als het gaat om iets belangrijks als een erfgrens. Als u er niet samen uitkomt, kunt u terugvallen op uw rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering geeft deskundig advies bij een juridisch conflict. Ze geven u bijvoorbeeld advies over hoe u de zaak het beste aan kunt pakken en wat de risico’s zijn. Ook kunnen ze u doorverwijzen naar een goede mediator, die u helpt met een goede en rechtvaardige afhandeling. U kunt ook doorverwezen worden naar een advocaat. Een mediator is niet partijdig en een advocaat wel. Als het probleem dus niet met een mediator opgelost kan worden, dan kunt u overstappen naar een advocaat.

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke rechtsbijstandverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven