Zakelijk

Gebruik samen een auto met de autodeelverzekering

Autoverzekering nieuws

Gebruik samen een auto met de autodeelverzekering

2 minuten leestijd

Het aanschaffen van een auto kost veel geld, het is dus geen gek idee om er een te delen met een groep. Is het mogelijk om een autoverzekering af te sluiten waarin deze gehele groep gedekt is bij schade? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Autodeelverzekering

Het is mogelijk om met een vaste groep mensen, die niet op hetzelfde adres wonen, een gedeelde verzekering aan te schaffen ‘de autodeelverzekering’. De groep die deze auto wilt delen dienen zich aan te melden bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik (VGA). De kosten van een lidmaatschap zijn per huishouden € 20,- op jaarbasis. Als er bij u in de buurt sprake is van betaalt parkeren vraagt de VGA een extra vergunning aan.

De Vereniging van Gedeeld Autogebruik werkt samen met Centraal Beheer Achmea. Bij deze verzekeringsmaatschappij kan de eigenaar van de auto verzoek indienen voor een autodeelverzekering. Het is ook alleen bij deze verzekeringsmaatschappij mogelijk om een deelverzekering af te sluiten.

Schade?

Het is vervelend om voor iemand anders zijn kosten te moeten opdraaien. Degene die de auto in deze situatie op zijn naam heeft staan moet tenslotte de verzekering afsluiten. De schade zal verhaald worden op degene die deze schade maakt. Dit betekend dat zijn- of haar schadevrije jaren en no-claimkorting worden aangepast, dus niet voor de gehele groep!

Wat kunnen we verzekeren?

U kunt zoals gewoonlijk kiezen uit drie basisverzekeringen die u en de groepsleden kunt aanvullen met aparte dekkingen. De basisverzekeringen van Centraal Beheer:

  • WA (schade die u aanricht aan anderen)
  • Beperkt Casco (diefstal, ruit- en natuurschade)
  • Allrisk (verzekerd tegen alle schades)

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw autoverzekering. Wist u dat u tot wel tientallen euro’s per maand kunt besparen?

Klik hier om te checken hoeveel u kunt besparen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven