Wat moet ik met mijn verzekering doen als ik mijn auto heb verkocht?

Autoverzekering nieuws

Wat moet ik met mijn verzekering doen als ik mijn auto heb verkocht?

2 minuten leestijd

Heeft u uw auto verkocht of gaat hem nog verkopen? Weet u niet hoe het met de autoverzekering zit na de verkoop van uw auto? U kunt uw verzekering vrijwel gelijk stopzetten of tijdelijk laten bevriezen. Meer informatie nodig? Wij van verzekering.nl zochten het voor u uit.

Als u uw auto verkocht heeft zet de nieuwe eigenaar het kenteken op zijn of haar naam. Dit noemen we het kenteken overschrijven. Om het kenteken over te schrijven moet de koper persoonlijk langs het postkantoor gaan. Het is misschien een slim idee dat u zelf ook meegaat. Het is namelijk zo dat als dit proces niet goed verloopt, u nog steeds verantwoordelijk bent voor de boetes, overtredingen en de verzekering. Na het overschrijven van het kenteken krijgt u een vrijwaringsbewijs. Met een vrijwaringsbewijs kunt u aan uw verzekeraar aantonen dat de auto niet meer op uw naam staat en dat u hierdoor geen verzekeringsplicht meer heeft. De verzekeraar kan dan per direct de autoverzekering stopzetten of bevriezen.

De verzekering stopzetten

Als u na de verkochte auto geen nieuwe auto meer koopt, kunt u de autoverzekering definitief stopzetten. Dit gaat heel makkelijk en u hoeft geen premie meer te betalen vanaf de exacte verkoopdatum. Ook krijgt u het te veel betaalde premiegeld teruggestort op uw rekening. Als u een nieuwe auto koopt of gaat kopen, kunt u uw verzekering laten bevriezen. Dit betekent dat u tijdelijk geen premie meer hoeft te betalen. Als u dan een nieuwe auto heeft gekocht, kunt u die gewoon weer aanmelden bij uw eigen verzekering. Natuurlijk kunt u ook overstappen naar een andere verzekeraar. Wie weet is het ergens anders goedkoper of heeft u voor dezelfde prijs een bredere dekking. Door de verschillende autoverzekeringen te vergelijken, kun u een autoverzekering vinden die precies bij u past.  
Kijk voor meer autoverzekeringen bij ons in de vergelijker.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven