Zakelijk

Verzekeraars sporen zelf gestolen auto’s op

Autoverzekering nieuws

Verzekeraars sporen zelf gestolen auto’s op

2 minuten leestijd

Autodiefstallen komen nog steeds al te vaak voor. Verzekeraars zijn het zat en komen zelf in actie met speciale ‘camerawagens’ in om gestolen auto’s te bestrijden Voorheen werden auto’s enkel op de snelwegen gecontroleerd door de overheid. Verzekering.nl heeft voor u uitgezocht hoe dit nou precies zit.

Slimme camera’s

U komt ze op de snelweg vele malen tegen, de camera’s achter de boorden. Deze zijn niet altijd bedoelt om uw snelheid te meten. De camera’s scannen de kentekens van de auto’s die door hun beeld rijden. Als er een gestolen auto- of een auto met gestolen nummerboorden langsrijdt komt er een melding binnen bij de politie. De politie zet vervolgens de achtervolging in om de auto op te sporen.

Camerawagens

Verzekeraars verliezen geld op gestolen auto’s. Hierdoor zijn zij zelf in actie gekomen met de zogeheten ‘camerawagens’. Deze wagens worden ingezet om door buurten te rijden, zij scannen net als de camera’s op de snelweg de kentekens van de auto’s. Zo hebben de verzekeraars in de afgelopen jaren maar liefst 540 gestolen auto’s op weten te sporen. Benieuwd naar de waarde van deze vangst? Meer dan 3 miljoen euro.

Een opluchting voor beide partijen

Een verlossend belletje met het goede nieuws dat uw auto is teruggevonden levert een euforie van vreugde op. Het scheelt niet alleen de verzekeraars een hoop geld, u hoeft ook geen tijd en moeite te steken in de zoektocht van een nieuwe auto.

Dankzij deze initiatieven zijn er de afgelopen jaren een stuk minder autodiefstallen gepleegd. Het wordt voor dieven een stuk lastiger om deze te verbergen dankzij de nieuwe opsporingstechnieken.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw autoverzekering. Wist u dat u jaarlijks tot wel honderden euro’s kunt besparen? Check het direct met behulp van de vergelijker op onze website.

Klik hier voor het vergelijken van uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven