Zakelijk

Valt een ambulancerit onder uw zorgverzekering?

Zorgverzekering nieuws

Valt een ambulancerit onder uw zorgverzekering?

2 minuten leestijd

U heeft natuurlijk liever niet dat u in een ambulance terecht komt, maar als dit wel het geval is bent u blij als ze u met spoed kunnen komen halen. Maar kost zo’n ritje met de ambulance u wat? Of wordt dit volledig vergoed door de zorgverzekering?

Er zijn drie verschillende soorten ambulance ritten:

  • A1 rit. Deze ritten worden ingezet wanneer er gevaar voor het leven of voor blijvende invaliditeit bestaat voor de patiënt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om verkeersongevallen, verdrinkingen of een hartstilstand.
  • A2 rit. Deze ritten worden ingezet wanneer er geen direct levensgevaar is van de patiënt, maar er wel snel directe hulp nodig is. Bij een A2 rit moet de ambulance er binnen 30 minuten zijn en maakt als het nodig is gebruik van het zwaailicht.
  • B rit. Al het overige vervoer wordt onder de B rit gerekend. Dit is bijvoorbeeld vervoer tussen ziekenhuis en ziekenhuis of mensen die thuis opgehaald moeten worden.
Vergoeding

Een ambulancerit krijgt u vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Het moet dan wel gaan om medisch noodzakelijk vervoer. De zorgverzekeraar vergoedt tot een maximale afstand tot 200 kilometer.

Eigen risico

Het vervoer van de ambulancerit wordt dus vergoed vanuit uw basispakket, dit valt onder uw eigen risico. Wanneer u nog niet uw volledige eigen risico heeft gebruikt, moet u een deel van de kosten zelf betalen. Dit geldt niet voor jongeren onder de 18 jaar. 

Het kan voorkomen dat de ambulancebroeders eerste hulp verlenen bij u, maar dat u niet mee hoeft naar het ziekenhuis. In dit geval verbruikt u geen eigen risico. Dit geldt namelijk pas bij vervoer per ambulance naar het ziekenhuis.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten die bij u past. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste is.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven