Zakelijk

Mijn banden zijn gestolen, wat moet ik doen?

Autoverzekering nieuws

Mijn banden zijn gestolen, wat moet ik doen?

2 minuten leestijd

U stapt ‘s ochtends in de auto om naar uw werk af te reizen, na dat u in de auto stapt voelt u dat er iets niet klopt! U stapt uit en kijk naar uw auto en ja hoor, hij staat op bierkratjes. Zonder banden komt u de weg niet op dus wat nu? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Verzekeraar

Indien u zich in deze situatie bevindt dient u contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij over de te nemen stappen. Onderneem zelf nog niks, de kosten die u hiervoor maakt kunnen hoog oplopen. Een sleepwagen kost al snel € 200,- per rit, en dan moet de auto nog naar een garage. Er zullen immers vier nieuwe banden inclusief velgen onder de auto moeten komen om hem weer rijklaar te maken.

Accessoires

Uw banden, inclusief velgen, van uw auto zijn gestolen. U kunt hiervoor een indicatie opvragen bij de dealer wat de kosten hiervan waren. Indien u eigen velgen heeft aangeschaft dient u dit direct door te geven aan uw verzekeraar. Zo voorkomt u dat u van deze schade niks vergoed krijgt, nieuwe velgen kosten immers veel geld. De accessoires van uw auto zijn vaak meeverzekerd binnen uw autoverzekering. Vaak, dus niet altijd! Lees eerst goed de polisvoorwaarden door van de verzekeraar voordat u besluit uw auto bij hen te verzekeren. Verzekeraars keren bij schade aan de auto meestal een bedrag uit tussen de € 500,- en € 2.500,-. Dit bedrag verschilt per verzekeraar, het is dus niet van zelfsprekend dat u het gehele bedrag krijgt vergoed.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw autoverzekering. Bij de vergelijking kunt u zelf aangeven wat u wel en niet wilt laten verzekeren. De vergelijking wordt geheel onafhankelijk voor u opgesteld. Wist u dat u gemiddeld tientallen euro’s per jaar kunt besparen?

Klik hier voor het vergelijken van uw verzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven