Zakelijk

Hoe zit een uitvaartverzekering in elkaar?

Uitvaartverzekering nieuws

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Hoe zit een uitvaartverzekering in elkaar?

2 minuten leestijd

Met een uitvaartverzekering kunt u de kosten van uw uitvaart verzekeren. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken om uw nabestaanden en de kosten van uw uitvaart, maar hoe zit de uitvaartverzekering in elkaar? Dit zocht verzekering.nl voor u uit.

We willen er liever niet over nadenken, maar ooit gaat het toch gebeuren. Iedereen gaat uiteindelijk dood en hoe vervelend dat ook is, moet er van alles voor geregeld worden. Denk niet alleen aan de uitvaart zelf, maar ook aan de kosten. Het is niet zo’n fijn gevoel dat de mensen die u liefhebt achterblijven met een grote som aan kosten door uw uitvaart. Het is daarom fijn dat u zich hiervoor kunt verzekeren.

De verzekering

Met een uitvaartverzekering kunt u kiezen uit twee verzekeringen, dit zijn de Natura- en Kapitaalverzekering. Met de naturaverzekering verzekert u zich voor de uitvaart. Dit is een basispakket met de meest voorkomende materialen op een uitvaart. Bij deze verzekering worden alle benodigde materialen tot een maximaal limiet vergoed. Dit gaat om bijvoorbeeld bloemen, één volgauto of rouwadvertentie. Bij een Kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden een bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kunt u samen met de verzekering vaststellen. Deze verzekering is veel vrijer dan de naturaverzekering. Dit komt omdat de nabestaanden het verzekerde bedrag zelf volledig mogen uitgeven.

De hoogte van de premie ligt aan uw leeftijd. Als u ouder bent is de kans op overlijden groter en betaalt u meer maandelijkse premie. Bij veel verzekeraars kunt u ook alle premies in een keer betalen, dit heet een koopsom. Hierdoor heeft u geen maandelijkse premie meer en bent u uw hele leven verzekerd. Tijdens dat u verzekerd bent, kunt u ook nog de hoogte van het verzekerde bedrag veranderen. Dit heeft uiteraard wel invloed op uw premie. Met een goed verzorgde uitvaartverzekering zijn uw nabestaanden verzekerd voor de hoge kosten met uw uitvaart.

Kijk voor meer uitvaartverzekeringen bij ons op de site.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven