Zakelijk

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Fietsverzekering nieuws

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

2 minuten leestijd

Nederland heeft rond de 35.000 kilometer aan fietspaden. Geen wonder dat wij dan met 22,7 miljoen fietsen het grootste fietsland ter wereld zijn. Naast de gewone fiets is er nu een nieuwe rage opgedoken, de e-bike. De elektrische fiets is helemaal hot, maar weet u onder welke verzekering hij valt?

U ziet het, zodra het lekker weer wordt springt iedereen op zijn fiets. We blijven het liefst de hele dag op pad. De natuur verkennen, een citytrip of een fietsvakantie. Voor veel mensen is dit dan ook het mooiste wat er is, maar niet iedereen kan dit meer volhouden½

De e-bike fietst eigenlijk als een gewone fiets, maar dan met een duwtje in de rug. De elektrische fiets geeft bij iedere trap een extra zetje. U kunt hierdoor licht en comfortabel fietsen, zonder dat u moe wordt van bijvoorbeeld tegenwind. Zo is de fiets is ideaal voor mensen die door gezondheidsproblemen niet meer zonder ondersteuning kunnen fietsen of mensen die licht willen fietsen zonder hinder van tegenwind. Een e-bike rijdt gemiddeld 25 km/h en kan een afstand afleggen tot wel 100 km.

Voor de elektrische fiets is er een aparte e-bike verzekering. Deze verzekering heeft een basisdekking die uw fiets verzekerd tegen o.a. diefstal of vandalisme. Deze verzekering kunt u ook nog verder uitbreiden met de aanvullende dekkingen, zoals: pechhulp, verhaalsrechtsbijstand of een ongevallenverzekering. Deze aanvullende dekkingen zijn hieronder verder voor u uitgelegd:

Pechhulp

Met de pechhulp wordt u onderweg geholpen als uw fiets het niet meer doet.

Verhaalsrechtsbijstand

Met de verhaalsrechtsbijstand wordt u deskundig geholpen met een juridisch conflict. Dit gaat om bijvoorbeeld schade aan uw fiets veroorzaakt door een ander.

Ongevallenverzekering

Met de ongevallenverzekering bent u verzekerd van een uitkering, als u door een ongeval met uw fiets omkomt of blijvend invalide bent geworden.

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke fietsverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven