De vijf meest voorkomende oorzaken van brand

Opstalverzekering nieuws

De vijf meest voorkomende oorzaken van brand

2 minuten leestijd

Op het moment dat uw huis in de brand staat spoken de naarste gedachtes door uw hoofd. Allereerst of iedereen veilig is natuurlijk, als laatste uw spullen. Wat zijn nou eigenlijk de vijf meest voorkomende oorzaken van brand? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Kortsluiting

Bovenaan het lijstje van de meest voorkomende oorzaken van brand staat kortsluiting. Als bij u de stoppen vaak doorslaan adviseren wij u om iemand te laten kijken naar de bedrading in uw huis. Ga nooit (!) zelf maatregelen treffen als u nooit eerder gewerkt heeft met elektriciteit, huur hier iemand voor in met de juiste werkervaring.

Gaslekken

Op plek twee van het lijstje met de meest voorkomende oorzaken van brand staan gaslekken. Een gaslek is niet met het blote oog waarneembaar, u kunt een gaslek herkennen aan een vreemde geur in uw huis. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk als de luchten samenkomen met onder andere vuur. Dit kan tot heftige ontploffingen lijden. Mocht u een vreemd luchtje ruiken bel dan naar een specialist om dit na te laten kijken.

Brandende kaarsen

Om het huis gezellig te maken hebben veel huishoudens ‘s avonds de kaarsjes aan. Bent u ze weleens vergeten uit te zetten? Op plek drie van de lijst met meest voorkomende oorzaken van brand zijn de gevallen terug te vinden die hier spraken van hebben. Het is erg gevaarlijk om kaarsjes te laten branden in niemands bijzijn. Een extra controle kan dus nooit kwaad!

Koken

Na het koken vergeten we weleens het vuur uit te zetten. Dit komt vaker voor op kunstmatige pitjes dan op gaspitjes. Check dus goed of u het vuur heeft uitgezet na het koken. Als u met gas kookt controller dan om de zoveel tijd de gasslang op scheuren, een lek in de gasslang kan zoals gezegd tot veel schade lijden.

Roken in huis

Roken is zo 2016, toch rookt 24,9% van de Nederlanders weleens. Als u thuis rookt let dan goed op het uitmaken van uw sigaret. De kooltjes van sigaretten kunnen naast lelijke brandgaten ook overgaan op brand. Wij adviseren u om altijd een klein laagje water te plaatsen in uw asbak. Indien uw asbak vol is, gooi deze dan buiten in de bak weg en niet binnen in de prullenbak.

Bescherm uw meest waardevolle bezit tegen brand met een opstal- en inboedelverzekering. Deze verzekeringen dekken uw meest kostbare eigendommen tegen schade.

Klik hier voor het vergelijken van uw woonhuisverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven