Wat te doen na ontslag?

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Wat te doen na ontslag?

2 minuten leestijd

U bent op staande voet ontslagen maar u bent het niet eens met de beredenering van uw werkgever. Een werkgever mag u nooit zomaar ontslaan, zij moeten hier een goede reden voor hebben. Tevens dienen zij naar aanleiding van hun reden bewijsstukken aan te kunnen tonen. Om uw recht op een WW-uitkering niet te verliezen dient u zich aan een aantal zaken te houden. Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Hou uw emoties in bedwang

Het is zeker niet fijn om ontslagen te worden maar zorg ervoor dat u uw emoties in bedwang houdt. Zo houdt u niet alleen de eer aan uzelf maar u kunt op dat moment ook geen verdere juridische tegenslagen gebruiken. Het is gebruikelijk om later toch nog met elkaar rond de tafel te komen om een schikkingsvoorstel op te zetten. Doe in dit geval nooit zelf een voorstel, dit kan in uw nadeel uitpakken.

Maak gebruik van juridische hulp

Zorg dat u er niet alleen voor staat, onderteken niks zolang u dit nog niet meet een juridisch adviseur besproken heeft. U heeft recht op een juridisch adviseur als u een rechtsbijstandsverzekering heeft. Zo loopt u niet tegen onvoorziene kosten aan, deze kunnen namelijk tot aan de dubbele cijfers oplopen. Hiernaast zorgt deze adviseur ervoor dat er een compromis gesloten wordt tussen de partijen. Mochten jullie het niet met elkaar eens worden en besluit u uw ex-werkgever voor de rechter te slepen? Dan kunt u met de rechtsbijstandsverzekering gebruik maken van een advocaat zonder dat u hier extra voor moet gaan betalen.

Wij adviseren u dus om kalm te blijven. Doe nooit zelf een voorstel en doe beroep op uw rechtsbijstand. Heeft u nog geen rechtsbijstandsverzekering? Op Verzekering.nl kunt u uw rechtsbijstandsverzekering vergelijken en afsluiten. Zo betaalt u nooit teveel en kunt u zelf bepalen wat u mee wilt laten verzekeren.

Klik hier om uw rechtsbijstandsverzekering te vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven