Zakelijk

Waarom vragen verzekeraars naar mijn postcode?

Autoverzekering nieuws

Waarom vragen verzekeraars naar mijn postcode?

2 minuten leestijd

Uw verzekeraar baseert de hoogte van uw premie aan de hand van uw postcode. Stelt u zich eens voor, u rijdt een Volkswagen Polo en u betaalt € 50,- premie per maand. Uw collega spreekt u aan en complimenteert u over uw auto, hij lacht en zegt dat hij precies dezelfde heeft. U vraagt uw collega hoeveel premie hij per maand betaalt, hij zegt dat hij € 45,- maandelijks betaalt. Dit is een apart verschijnsel, u gaat bij uw verzekering te raad hoe dit in zijn werk gaat. Verzekering.nl legt het u uit.

Meer schade

In iedere verzekering zijn er verschillen tussen de premies. Zo kunt u ervoor kiezen om uw auto tegen een lage premie te verzekeren, deze verzekering zal waarschijnlijk minder uitgebreid zijn dan een verzekering met een hoge premie. Een premie stijgt bijvoorbeeld als de auto verzekerd wordt op naam van een jongvolwassene. Dit is simpelweg omdat er bij beginnende bestuurders vaker schade wordt gereden dan bij ouderen.

De stad

In de steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag betaalt u tot wel 24% meer premie. Dit is gebleken uit onderzoek van de consumentenbond. Niet eerlijk eigenlijk maar de kern achter het verhaal maakt het een stuk logischer. Er worden namelijk in de grote steden bij elkaar bijna net zoveel ongelukken gemaakt als in de rest van het land. Dit is mede te wijten aan de drukte in deze steden, dit maakt de kans op een ongeluk ook een stuk groter.

Criminaliteit

Als u in een postcodegebied woont waar veel criminaliteit voorkomt betaalt u ook een hogere premie. Dit maakt het risico ook groter dat er iets met uw auto gebeurt. Er worden in de grote steden vaker auto-inbraken gepleegd dan op het platteland.

De overheid mag zelf de hoogte van de premie bepalen. Hiervoor is door de overheid geen regeling opgesteld. Bent u benieuwd wat u kunt besparen op uw autoverzekering? Check dit dan snel op Verzekering.nl.

Klik hier voor het vergelijken van uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven