Zakelijk

Meer overlast door de klimaatverandering.

Opstalverzekering nieuws

Meer overlast door de klimaatverandering.

2 minuten leestijd

Nederland is omringd door dijken die ons land drooghouden. Door de klimaatverandering is de Noordpool aan het smelten en onder andere hierdoor stijgt het waterniveau. Wat kunt u doen om uw huis te beschermen tegen wateroverlast? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Niet alleen de Noordpool

De Noordpool die smelt is niet het enige probleem waar we mee te maken hebben. Het KNMI heeft een voorspelling gedaan over de klimaatverandering. Naar verluidt voorspelt dit onderzoek ons dat de regenbuien heviger zullen worden en dat deze vaker gepaard gaan met flinke windstoten. Deze regenbuien zullen naar voorspelling voor veel overlast gaan zorgen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Verzekering.nl adviseert u om uzelf en uw woning goed voor te bereiden tegen de klimaatverandering. Zo raden wij u aan de volgende opties te overwegen:

  • Plaats uw voorraden niet op de grond, maak gebruik van stellingen
  • Reinig een keer per maand uw dakgoten
  • Zorg voor een watermelder bij de ingangen van uw pand, zo bent u er op tijd bij als er sprake is van wateroverlast
  • Plaats elektronica niet op de grond in verband met kortsluiting
Zorg voor een goede verzekering

Naast deze maatregelen adviseren wij u uw woning in ieder geval goed te verzekeren tegen waterschade. Zo raden wij u aan om zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering verzekert u de spullen die in uw huis staan, denk bijvoorbeeld aan uw televisie en computers. Met een opstalverzekering verzekert u uw huis en gebouwen rondom uw huis tegen schade.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken en het afsluiten van schadeverzekeringen. Zo kunt u, naar aanleiding van dit artikel, bij ons terecht voor het vergelijken van uw inboedel- en opstalverzekering.

Klik hier voor het vergelijken van uw verzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven