Autosleutels kwijt, heeft u weer!

Autoverzekering nieuws

Autosleutels kwijt, heeft u weer!

2 minuten leestijd

U heeft uw autosleutels overal gezocht, helaas niet kunnen vinden. Vervelend, vooral dat u nu nog maar één sleutel heeft. Is het mogelijk om het verlies van uw autosleutel te claimen bij uw verzekeraar? Wij zochten het voor u uit.

Sleutel bij laten maken

Indien u nog in bezit bent van een reservesleutel adviseren wij u om direct een kopie hiervan te laten maken. Het zal u maar gebeuren dat u deze ook nog eens verliest. Deze kosten kunnen flink oplopen, meestal verschillen de sleutels tussen de € 70 en € 600. Dit hangt af van het type sleutel waar uw auto op reageert. Het verschil tussen de prijs van deze sleutels hangt af van uw auto. Heeft u een auto die in bezit is van een start onderbreker, dan betaalt u meer geld voor uw sleutel.

Reservesleutel kwijt

Mocht u ook uw reservesleutel kwijt zijn geraakt kunt u het beste contact opnemen met uw autodealer. Uw autodealer kan met speciale apparatuur de boardcomputer van uw auto hacken en zorgen dat u deze weer kunt starten. Op deze manier kunt u uw auto langsbrengen voor een nieuw contactslot.

Wat dekt uw verzekering?

U kunt beroep doen op uw autoverzekering indien u een Beperkt-Casco verzekering- of een Allriskverzekering heeft afgesloten. Deze verzekeringen keren het verlies van uw autosleutel meestal wel uit. Het bedrag van de autosleutel kan hoog in de kosten oplopen, denk goed na of u dit wilt claimen bij uw verzekeraar. Als u dit wilt claimen bij uw verzekeraar dient u er rekening mee te houden dat dit gelijk staat aan het indienen van schade. Dit zorgt ervoor dat u een stap achteruit gaat op de malus-ladder

Verzekering.nl adviseert u om in ieder geval altijd in bezit te zijn van een reservesleutel. De kosten voor het hacken van uw boardcomputer of het wegslepen van uw auto zijn vele malen hoger dan de kosten voor een reservesleutel. Wist u dat u tot wel tientallen euro’s per jaar kunt besparen op uw autoverzekering?

Klik hier voor het vergelijken van uw autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven