Zakelijk

Zorgverzekering in het buitenland?

Zorgverzekering nieuws

Zorgverzekering in het buitenland?

2 minuten leestijd

Stagelopen, studeren, reizen of werken in het buitenland. Als u van plan bent voor een langere periode naar het buitenland te gaan, vraagt u zich natuurlijk af hoe dit met uw zorgverzekering zit. De redactie van Verzekering.nl heeft dit voor u uitgezocht.

Studeren of stage lopen in het buitenland

Steeds meer studenten gaan studeren of stage lopen in het buitenland. Wanneer je als student gaat studeren of stage lopen in het buitenland voor korter dan 1 jaar, ben je verplicht om in Nederland een zorgverzekering te hebben.

Wanneer je langer dan 1 jaar gaat studeren of stage lopen in het buitenland, hangt het ervan af of je betaalt krijgt voor je stage. Zodra dit het geval is, neem je deel aan het economisch verkeer in dat land en dan vervalt de verplichting voor een zorgverzekering in Nederland. Het is dan ook de bedoeling dat je je vanaf je eerste stagedag verzekerd in het land waar je stage loopt.

Tijdelijk werken in het buitenland

Wanneer je gaat werken in het buitenland, neem je dus ook deel aan het economisch verkeer in dat land. Hierdoor kun je dus meestal je eigen Nederlandse zorgverzekering niet behouden en moet u een zorgverzekering afsluiten in het land waar u op dat moment werkt.

Als u door uw werkgever uitgezonden wordt voor een korte periode in het buitenland, dan behoud u uw Nederlandse zorgverzekering wel. Bij twijfel kunt u het altijd even navragen bij de SVB.   

Reizen

Over het algemeen geldt dat u de Nederlandse zorgverzekering houdt, als u op reis gaat. Alleen als u langer dan een jaar gaat reizen in het buitenland, is er kans dat uw geen Nederlandse zorgverzekering meer nodig heeft voor die periode. Het beste kunt u dan contact opnemen met het SVB.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven