Zakelijk

Wordt inbraak zonder braakschade gedekt door mijn verzekering?

Inboedelverzekering nieuws

Wordt inbraak zonder braakschade gedekt door mijn verzekering?

2 minuten leestijd

In de zomer even een terrasje pakken of naar het strand. Er even tussen uit om heerlijk van het zonnetje te kunnen genieten. Onderweg naar huis schiet u ineens te binnen dat u uw dakraam bent vergeten dicht te doen. Eenmaal thuis aangekomen doet u uw voordeur open, ja hoor, heel het huis is overhoopgehaald. U loopt naar het dakraam toe en ziet deze wagenwijd openstaan. Wordt inbraak zonder braakschade gedekt door uw verzekering? De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Inboedelverzekering

U moet in dit geval beroep doen op uw inboedelverzekering. Uw inboedelverzekering verzekert al uw spullen die in uw huis staan. Stelt u voor dat de inbreker uw waardevolle sieraden heeft meegenomen, dit vergeeft u uzelf natuurlijk nooit. In het geval dat de inbreker door een raam is geklommen en geen braakschade heeft achtergelaten dient u aangifte te doen bij de politie. Met deze aangifte moet u naar de verzekeraar gaan om een melding van de inbraak te maken. In de meeste gevallen krijgt u dan uw gestolen goederen vergoedt.

Er gelden verschillende regels voor aparte delen van het huis:
  • Tuin: als er spullen zonder braakschade uit uw tuin gestolen worden, vergoeden verzekeraars meestal maar een deel van de schade.
  • Schuur/ garage: als er uit uw schuur of uw garage gestolen wordt dekt de verzekeraar meestal alleen bij braakschade. Zonder braakschade wordt meestal deels of niet vergoed door de verzekeraars.
  • Indien uw spullen uit een gemeenschappelijke ruimte worden gestolen, moet er braakschade te vinden zijn om dit te kunnen verhalen op uw verzekering.

U dient dus bij het afsluiten van uw inboedelverzekering eerst grondig de polisvoorwaarden door te lezen. In deze voorwaarden kunt u precies terugvinden wat welke verzekeraar uitkeert bij schade.

Op Verzekering.nl kunt u uw inboedelverzekering vergelijken. Wist u dat u tot wel tientallen euro’s per jaar kunt besparen op uw inboedelverzekering?

Klik hier voor het vergelijken van uw inboedelverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven